El Barça en té prou amb mitja part per esclafar el Vila-real (4-0)

Un doblet d'un Ansu Fati estel.lar, un penal transformat per Messi i un autogol de Pau Torres certifiquen la victòria del Barça en l'estrena de Koeman

En el primer partit de Lliga, Ronald Koeman ha disposat la mateixa alineació que va elegir en ocasió del Trofeu Joan Gamper. Això vol dir que els blagurana han sortit d'inici, amb Neto a la porteria; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba en defensa; De Jong i Busquets al doble pivot, amb Messi de fals nou i Griezmann, Coutinho i Ansu Fati darrere seu.

El Barça ha començat dominant en els primers compassos de partit però sense crear massa perill sobre la porteria de Sergio Asenjo. Però els de Koeman han encetat el marcador en la primera aproximació perillosa. Tot ha començat amb una passada llarga de Lenglet cap a Jordi Alba que el lateral de l'Hospitalet ha convertit en una assistència que Ansu Fati ha rematat de primeres al fons de la porteria grogueta (min 15). A partir d'aleshores, el Barça s'ha convertit en un vendaval de futbol, ocasions i gols. Només 4 minuts més tard, el mateix Ansu ha fet el segon. L'origen de la jugada, el mateix: Lenglet. Aquesta vegada el francès ha trencat les línies de pressió visitants amb una passada vertical cap a Coutinho. El brasiler ha conduït el contraatac fins a connectar amb Ansu Fati qui, amb una tranquil·litat impròpia de la seva edat, ha superat Asenjo per fer el segon del partit. En el minut 26, i amb el Vila-real grogui, el Barça ha disposat de dues ocasions més per ampliar encara més el seu avantatge. Primer ha estat Messi i després Jordi Alba, però les dues vegades Asenjo ha desviat la rematada. El Barça no deixava respirar el conjunt d'Unai Emery i en el minut 33 una altra jugada d'Emery ha acabat amb penal de Mario Gaspar sobre el jove jugador blaugrana. Penal clar que Messi s'ha encarregat de transformar en el 3-0.  El Vila-real no feia cap tipus de pessigolles a Neto, que en aquest primer temps ha estat un espectador de luxe del festival golejador dels de Koeman. Un festival que ha anat a més al minut 45, aquesta vegada amb gol en propia porteria dels de Castelló. Leo Messi buscava Sergio Busquets però la centrada de l'argentí l'ha desviat Pau Torres amb la mala sort d'introduïr-la a la porteria d'Asenjo. Amb aquesta acció s'ha acabat la primera part, en què el Barça ha exhibit una gran versió, amb rapidesa en la combinació i efectivitat en la pressió a l'hora de recuperar la pilota.

Els petards del piromusical de la Mercè han acompanyat els primers minuts de la segona part. Tot just començar Ansu Fati ha assistit Leo Messi però la rematada de l'argentí l'ha aturat Asenjo. Unai Emery ha fet entrar Iborra i Trigueros en els llocs de Coquelin i Alcácer per intentar aturar la piconadora de Koeman. El Vila-real ha tingut una mica més la pilota però sense inquietar massa la porteria del Barça. Messi, amb una rosca espectacular, ha mirat de sorprendre Asenjo però el porter del Vila-real l'ha enviat a còrner (min 66). Koeman ha fet un doble canvi en el minut 69. Han entrat Dembélé per Ansu Fati i Pedri per Coutinho. Debut oficial del jove canari amb la samarreta del Barça.10 minuts més tard el neerlandès ha donat l'alternativa a dos fitxatges més d'aquesta temporada: Pjanic, que ha substituït a Busquets, i Trincao que ha rellevat a un discret Griezmann. Amb el partit absolutament resolt, el Barça ha anat aixecant el peu de l'accelerador i això ho ha aprofitat el Vila-real per tenir una mica més de protagonisme. Ho ha fet, sobretot, mitjançant el japonès Kubo, que ha sortit des de la banqueta i en poca estona ha deixat uns quants detalls de qualitat. En el minut 86, Trincao ha buscat el gol amb un xut llunyà i enroscat, en una acció que havia fet moltes vegades amb la samarreta de l'Sporting de Braga. Asenjo ha rebutjat i la pilota ha acabat a peus de Messi. La rematada de l'argentí també l'ha desviat el porter groguet. Ha estat la darrera ocasió d'un partit que el Barça ja havia deixat resolt a la primera part. Unai Emery continua doncs amb la seva mala ratxa al Camp Nou: tretze partits, tretze derrotes.

Dijous el Barça buscarà donar continuïtat a aquesta bona estrena en la seva visita al Celta (Balaídos, 21:30h). Diumenge que ve la Lliga tornarà al Camp Nou, en aquesta ocasió amb el Sevilla d'Ivan Rakitic com a rival.