El primer ministre japonès, Yoshihide Suga, durant la seva compareixença al Parlament (EFE/EPA/JIJI PRESS JAPAN)
Jocs Olímpics

El primer ministre japonès insisteix que el coronavirus no impedirà els Jocs de Tòquio

Yoshihide Suga ha assegurat que els Jocs es faran malgrat la pandèmia de la Covid-19, durant la sessió inaugural del nou any del Parlament japonès

Redacció Esport3Actualitzat

Els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio han estat presents aquest dilluns a la sessió inaugural del nou any del Parlament japonès. I el primer ministre, Yoshihide Suga, ha insistit que els Jocs es faran malgrat el coronavirus. Aquest és el discurs oficial des de fa temps, que només va trencar fa uns dies Taro Kono, un dels ministres amb més influència, que va dir que el futur dels Jocs podia anar en qualsevol direcció. Tot i això, el primer ministre japonès ha insistit que el coronavirus no impedirà que es disputin els Jocs.

"Prepararem els Jocs com a prova que la humanitat ha superat el nou coronavirus. Tindrem mesures antiinfeccioses completes amb la determinació d'aconseguir uns jocs que puguin portar esperança i encoratjament a tot el món."

Paral·lelament, però, s'ha sabut que els organitzadors estudien restriccions com ara que només assisteixin a les cerimònies d'inauguració i de clausura la meitat dels esportistes habituals, i que els participants als Jocs només puguin arribar a la vila olímpica cinc dies abans de competir i hagin de marxar, com a molt tard, dos dies després d'haver-hi participat.

El Japó va declarar el dia 8 d'aquest mes l'estat d'emergència a 11 de les 47 prefectures del país, entre aquestes Tòquio, on es viu la tercera i pitjor onada de la pandèmia.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut