Atletisme

El portuguès d'origen nigerià Francis Obikwelu, escollit atleta europeu de l'any 2006

Francis Obikwelu, un velocista d'origen nigerià, nacionalitat portuguesa i residència a Madrid que ha guanyat els títols de 100 i 200 metres en els Europeus de Göteborg, ha estat escollit atleta europeu de l'any mitjançant una enquesta elaborada per l'Associació Europea en què Paquillo Fernández ha estat novè. Durant l'any 2006, l'atleta portuguès ha vençut en setze curses internacionals de 100 metres i en sis de 200.

Actualitzat

A més de Paquillo Fernández, que va revalidar a Göteborg el seu títol europeu de 20 quilòmetres marxa, figuren entre els vint primers de l'enquesta (ambdós en el dissetè lloc) Jesús España, campió continental de 5.000 metres, i Juan Carlos Higuero, que va obtenir medalles de bronze en 1.500 i 5.000 metres.

Doblet històric a Göteborg

Subcampió olímpic de 100 metres a Atenes, Obikwelu va aconseguir a l'agost passat un històric doblet en els campionats d'Europa, trencant la barrera dels deu segons en l'hectòmetre (9,99). Obikwelu, plusmarquista europeu de 100 metres amb una marca de 9,86, ha comentat que aquest trofeu "remata una temporada realment esplèndida". El velocista ha encapçalat la llista de preferències del públic per davant del campió europeu de disc, el lituà Virgilijus Alekna, i del llançador de javelina noruec Andreas Thorkildsen.

Anar al contingut