Brahimi celebra el primer gol del Porto (Reuters)

El Porto no dóna cap opció al Basilea (4-0) i es classifica per als quarts de la Lliga de Campions

El Porto que entrena Julen Lopetegi ha derrotat el Basilea 4 a 0 en la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. A l'anada havien empatat a 1. La nota negativa per a l'equip ha estat la lesió de Danilo, que l'han evacuat en ambulància

El Basilea ha començat amb les línies molt avançades, intentant ofegar el Porto al seu propi camp amb la seva pressió. El seu plantejament s'ha trencat ben aviat, en el minut 14, quan Brahimi ha marcat el primer gol local d'un gran xut de falta des de la frontal de l'àrea. En la següent jugada Casemiro ha mirat de sorprendre el porter visitant amb un xut molt llunyà que ha sortit fora per poc. Poc després el joc s'ha aturat per atendre Danilo. El lateral del Porto ha topat amb el seu porter Fabiano i ha abandonat la gespa en ambulància.

Els portuguesos han tornat a marcar només començar la segona meitat, amb un xut d'Herrera des de la frontal en el minut 47. Els suïssos, que ja en la primera part havien endurit el joc, s'han mostrat en ocasions massa contundents. Això no ha aturat els de Lopetegi. Casemiro, cedit pel Reial Madrid, ha marcat el tercer en el minut 56 amb un altre gran xut de falta. Aboubakar ha arrodonit la golejada en el minut 76. L'equip de casa no ha trobat a faltar el seu màxim golejador, el lesionat Jackson Martínez.