Heurtel ha debutat amb el Zenit de Sant Petersburg davant l'Unics Kazan (VTB League)
Bàsquet

El polèmic debut de Thomas Heurtel amb el Zenit que indigna França

La Federació Francesa va advertir el base que, si jugava un sol minut amb el club rus, quedaria exclòs dels Jocs Olímpics de París, i aquest diumenge ha debutat

Redacció Esport3Actualitzat

Thomas Heurtel continua en boca de tots a França. El base va signar un certificat amb la Federació Francesa de Bàsquet, com la resta dels seus companys, comprometent-se sota jurament a no jugar a cap equip de Rússia com a protesta per la guerra d'Ucraïna.

Però el jugador, després de perdre la final de l'Eurobasket contra Espanya amb la seva selecció, va decidir saltar-se els últims compromisos del combinat francès a París per posar-se a les ordres de Xavi Pascual al Zenit de Sant Petersburg.

La Federació Francesa no va trigar a replicar i va emetre un comunicat en què advertia el base que si jugava un sol partit amb el seu nou equip, s'arriscava a quedar exclòs de les pròximes cites de seleccions, començant pel Mundial 2023 i seguint pels Jocs del 2024, amb seu justament a París.

Per la FFBB, violar el compromís adquirit per Heurtel implicava deixar de respectar els criteris de selecció dels propers tornejos "d'acord amb la decisió presa per l'Oficina Federal el 28 de juliol".

 

 

El debut d'Heurtel

I, finalment, l'ex de Barça i Madrid ha debutat amb el Zenit de Sant Petersburg. En el partit d'aquest diumenge, l'equip entrenat per Pascual ha caigut davant l'Unics Kazan per 79 a 82 en la primera jornada de la VTB United League i el base francès ha acabat amb 4 punts, 4 rebots i 4 assistències.

 

 

El francès, a més, ha estat l'encarregat de jugar-se l'últim tir per capgirar el marcador amb 79 a 80, però ha fallat i el seu equip ha acabat perdent.

Anar al contingut