La bandera tricolor amb 7 estrelles (elcanario.net)
La bandera tricolor amb 7 estrelles (elcanario.net)
Futbol

El PNC demana a LaLiga que rectifiqui la seva decisió de prohibir als estadis la bandera canària de les 7 estrelles

La bandera, d'orígens independentistes, ha estat acceptada per formacions de tota mena

Actualitzat

El comitè executiu federal del Partit Nacionalista Canari ha demanat a la Lliga de Futbol Professional que rectifiqui la seva decisió de prohibir la bandera tricolor canària amb 7 estrelles verdes simbolitzant les 7 illes de l'arxipèlag als estadis de futbol. Aquesta no és la bandera oficial de les illes Canàries. Els seus orígens estan vinculats al moviment independentista canari. La Lliga la prohibeix en aplicació de la Llei 19/2007 de l'11 de juliol contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l'esport.

El soci al govern autonòmic de Coalició Canària creu que aquesta mesura "no ajuda a mantenir el clima de concòrdia, pau i tolerància que sempre ha caracteritzat el poble canari". El PNC assenyala que la bandera de les 7 estrelles ha aconseguit una ràpida acceptació i difusió no pel seu historial nacionalista, sinó pel seu ús en manifestacions i esdeveniments populars.

EL PNC assenyala que a l'octubre del 2016 la meitat del Parlament canari va donar suport a que aquesta bandera sigui proposta com la oficial de les Canàries, amb l'abstenció de l'altra meitat. Aquesta bandera ha estat adoptada també per organitzacions no independentistes com la mateixa Coalició Canària, Unió del Poble Canari, Partit Comunista del Poble Canari o Esquerra Unida Canària.

Anar al contingut