La badia de Tòquio, decorada amb els anells olímpics (Reuters)
Esports

El partit del govern japonès admet com una opció la cancel·lació dels Jocs Olímpics

El secretari general del partit governamental, Toshiro Nikai, indica que el govern no dubtarà a suspendre els Jocs si la pandèmia augmenta

Toshiro Nikai, secretari general del Partit Liberal Democràtic (PLD), el partit governamental del Japó, ha admès que la cancel·lació dels Jocs Olímpics de Tòquio "és una de les opcions" que es contemplen en el cas que la situació de pandèmia continuï empitjorant al pais.

Nikai va especificar que "els Jocs són una gran oportunitat per al Japó", i que espera que acabin tenint el suport majoritari de la població, però va assegurar que el govern no dubtarà si ha de prendre una decisió dràstica. 

"Si arriba el moment en què no es pot fer res més (per aturar  un augment de la pandèmia) s'han de cancel·lar els Jocs de forma decidida. Si s'estén la pandèmia pels Jocs, de què ens hauran servit?"

A falta de menys de 100 dies per a la inauguració, és la primera vegada que algú pròxim al govern japonès admet obertament la possibilitat que es cancel·lin els Jocs. El nombre de contagis diaris al Japó supera actualment els 4.000 i s'han endurit les mesures en diverses regions, entre les quals la de Tòquio.  

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut