Handbol

El partit de la mascareta

Una normativa polèmica de la comunitat de Castella i Lleó obliga a jugar amb mascareta en tots els esports: mentre que l'Ademar de Lleó va complir la norma i va jugar amb mascareta, el Perfumerías Avenida va ignorar la mesura

Ruth GumbauActualitzat

"El partit de la mascareta". Així es va anomenar ja abans de jugar-se el partit de la Lliga Asobal entre l'Ademar de Lleó i el Liberbank Sinfín de Santander, el primer de la competició que es juga amb aquesta protecció.

Tots dos equips van fer cas de la polèmica nova normativa de la comunitat de Castella i Lleó, que obliga a posar-se la mascareta en tots els partits que es juguin al seu territori. Aquesta mesura, en vigor des d'aquest dissabte, arriba a conseqüència del confinament perimetral d'aquestes dues províncies per evitar nous rebrots de Covid.

Castella i Lleó és l'única autonomia que, de moment, ha ampliat l'obligatorietat de dur mascareta a competicions nacionals i internacionals que es juguin al seu territori. Els únics equips que es podran saltar la normativa són els de primera i segona divisió de futbol i l'ACB i els rivals que els visitin.

Un moment del partit entre l'Ademar i el Sinfín
El jugador de l'Ademar Gonzalo Pérez davant la defensa del Sinfín (EFE)

Titllen la mesura de surrealista

El Sinfín, ha titllat de surrealista la mesura que el va obligar a jugar amb mascareta a la pista de l'Ademar (31-23). L'entrenador, Víctor Montesinos, era contundent.

"Els jugadors estan 60 minuts pegant-se i tenint contacte directe. La mascareta amb prou feines pot frenar el contagi."

"Tampoc no entenc que puguin entrar mil persones al pavelló i que ara s'hagi de jugar amb mascaretes, tot i que no crec que hagi afectat el desenvolupament del partit ni el rendiment, però sí que xoca per la situació."

El club també es queixa que va saber la normativa poques hores abans del partit i que no havia pogut ni provar de jugar amb la mascareta.

 

L'Ademar de Lleó demanarà jugar sense mascareta el pròxim partit de lliga, previst per al 17 d'octubre, contra el Cangas, seogns ha confirmat el president del club, Cayetano Franco.

"Els farem arribar la inquietud i la preocupació per jugar amb mascareta, perquè, esclar, els jugadors poden tenir un risc, perquè necessiten una aportació d'oxigen."

De fet, just abans de començar el partit enfront del Sinfín, els equips van arribar a un acord amb el delegat de la Federació i els àrbitres perquè, si apareixien símptomes de problemes de respiració, se'ls permetria treure's la mascareta immediatament.


El Perfumerías Avenida, sense mascareta

La sorpresa va arribar en una altra província castellana, a Salamanca. Allà s'esperava veure les jugadores del Perfumerías Avenida també amb mascareta, però ni les jugadores locals ni les seves oponents, l'Araski de Vitòria (86-49), no en van dur.

Un moment del partit entre Perfumerías Avenida i l'Araski de Vitòria
Les jugadores de l'Araski i del Perfumerías no es van posar la mascareta preceptiva (EFE)

El club de bàsquet castellà va explicar que van obviar la norma de la comunitat perquè van considerar que havien de fer cas al protocol del Consell Superior d'Esports.

La Junta de Castella i Lleó, però, ja els ha respost que dels equips de bàsquet només el San Pablo Burgos està exempt de posar-se la mascareta, perquè està considerat equip professional, en jugar a l'ACB.

ARXIVAT A:
Coronavirus
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut