La Superlliga europea pot haver mort abans de néixer
El model de la Superlliga, rebutjat pel Parlament Europeu
Futbol

El Parlament Europeu rebutja el model de la Superlliga

Un informe de l'Eurocambra ha refusat el model esportiu de "competicions dissidents" amb 29 vots a favor, un en contra i una abstenció

Redacció Esport3 Actualitzat

El Parlament Europeu ha rebutjat el model de competició de la Superlliga amb 29 vots a favor, un en contra i una abstenció. Ho ha fet a través d'un informe en què rebutja el model esportiu de "competicions dissidents", com la Superlliga.

L'eurodiputat polonès Tomasz Frankowski, ponent de l'informe que ha estat aprovat a la comissió de Cultura, ha explicat els motius.

"Necessitem una política de la UE implicada amb el foment de l'esport. La nostra tasca com a eurodiputats és promoure i protegir un model basat en valors per a les pròximes generacions. Hem de lluitar amb totes les forces contra les competicions que amenacen el model europeu i persegueixen una visió purament de negoci en l'esport."

Per part seva, el vicepresident de la Comissió Europea per a l'Estil de Vida Europeu, el grec Margaritis Schinas, ha dit a Twitter que "hem de defensar un model europeu d'esport basat en valors, basat en la diversitat i la inclusió. No hi ha marge per reservar-ho per als pocs clubs rics i poderosos que volen estrènyer llaços amb tot el que representen les associacions".

 

Anar al contingut