Esports

El "parkour", un esport per a tothom

El "parkour" prolifera a les ciutats catalanes i hi comença a haver escoles per aprendre a practicar-lo sense riscos. En Josep Olivella va tenir un greu accident mentre practicava aquest esport urbà i, un cop recuperat, va decidir crear una escola per ensenyar als més petits a gaudir del "parkour" amb seguretat

Actualitzat

Cada cop és més habitual veure joves fent acrobàcies en l'entorn urbà. Encara que no ho sembli, estan practicant un esport, el "parkour". De vegades pot semblar molt arriscat, però aquesta és la feina d'en Josep Olivella, ensenyar els més petits a practicar-lo amb seguretat. Ourpark és el nom d'una de les escoles pioneres de "parkour" a Catalunya, un esport que està proliferant entre els més joves. 

Tot va començar quan el Josep, sense saber-ne gaire, va tenir un greu accident mentre practicava el "parkour". Va necessitar més d'un any per recuperar-se del tot i va ser llavors quan va decidir que volia ensenyar als que s'iniciaven a no assumir riscos més enllà de les seves capacitats i aprendre a progressar amb prudència en un món tant arriscat com apassionant com el del "parkour". Va ser llavors quan va néixer l'escola Ourpark, a Barcelona.

El creador del "parkour" va ser l'esportista francès David Belle. Belle va començar practicant "parkour" quan tenia 15 anys, inspirat pel seu pare i les pel·lícules d'arts marcials i és el fundador de l'associació de PAWA (Parkour World Association).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut