Futbol internacional

El Panathinaikos hauria arreglat la semifinal de la Copa d'Europa de 1971 contra l'Estrella Roja

El Panathinaikos i l'Estrella Roja haurien arreglat la semifinal de la Copa d'Europa de 1971, segons afirma el diari de Belgrad "Politika". Aquest fet, que va donar als grecs el pas a la final contra l'Ajax, ha estat revelat per Despina Gaspari, la dona de l'aleshores dictador de Grècia, el general Giorgios Papadopoulos. Segons Gaspari, la derrota més traumàtica de la història de l'Estrella Roja, de 3-0 per als hel·lens, no va ser conseqüència de menjar en mal estat servit als serbis per part dels grecs, com fins ara s'havia cregut, sinó d'un acord a nivell polític.

Actualitzat

Gaspari ha explicat en una emissora grega que "el Panathinaikos va jugar fenomenal aquell any, però després de perdre per un marcador tan alt em semblava imposible la remuntada". "Quan vaig arribar a la llotja, vaig dir al president del club que estava molt preocupada. El meu marit, que era al meu costat, em va tranquil·litzar dient que no hi havia motiu per preocupar-me, ja que el partit estava comprat", ha afegit Gaspari. Papadopoulos va contestar a la seva dona: "Creus que podríem haver deixat a l'atzar una cosa d'interès nacional? L'Estrella Roja es deixarà guanyar i a canvi rebrà diners."

L'Estrella Roja va perdre per 3-0 el partit de tornada d'aquella semifinal contra el Panathinaikos després de guanyar el matx d'anada a la capital balcànica per 4-1. Els grecs, tot i això, van acabar perdent la final davant l'Ajax d'Amsterdam de Johan Cruyff, a l'estadi londinenc de Wembley, per 0-2.

Anar al contingut