El Numància i el Valladolid es disputaran l'ascens a la Primera Divisió

Els de Sergio González han tombat l'Sporting de Gijón mentre que els sorians van eliminar, el dissabte, al Saragossa

El Valladolid es jugarà amb el Numància l'última plaça d'ascens a la Primera Divisió. La classificació dels castellans no ha estat cap sorpresa. Ja havien guanyat el partit d'anada de l'eliminatòria contra l'Sporting per 3 a 1 i avui, a Gijón, han tornat a guanyar per 1 a 2. El Valladolid s'ha avançat ja al minut 22 amb un gol de Mata i l'avantatge ha augmentat a la mitja hora. Óscar Plano ha marcat el 0 a 2. Amb l'eliminatòria decidida, de res ha servit el gol dels asturians que Carmona ha aconseguit de penal.

Aquest dissabte, el Numància va aconsguir la classificació després de superar el Saragossa a la Romareda. L'empat a un de l'anada obligava als visitants a fer un pas endavant si volien tenir opcions de classificar-se. De fet, la millor ocasió va ser pels d'Arrasate, amb un xut de Nacho al pal. Per part del Saragossa, la més clara no va arribar fins abans del descans, amb una rematada de Zapater a les mans del porter Aitor Fernández que va fer un recital.

El Saragossa va perdonar massa a la segona part. Fins a cinc ocasions clares van tenir els de Natxo González que van veure com el Numància en el 64 s'avançava al marcador amb un gol d'Íñigo Pérez. Després d'una altra ocasió malbaratada pels aragonesos, va arribar l'empat. Mikel González va ser l'autor del gol del Saragossa que, en cas d'haver anat a la pròrroga i no haver encaixat cap gol, tenia el bitllet per a la final assegurat. El destí, però, va voler que en el darrer minut de partit apareixés Diamanká –després d'una recuperació de pilota del Numància– per marcar el gol que donava l'accés a la final als sorians.