Vista de Saint James' Park, l'estadi del Newcastle (Reuters)
Vista del Saint James' Park, l'estadi del Newcastle (Reuters)
Futbol

La Premier League confirma la compra del Newcastle per un fons saudita

L'equip de les garses vol alçar el vol i passar del penúltim lloc de la taula a competir pels primers llocs gràcies a una operació de 300 milions d'euros

Redacció Esport3Actualitzat

El Newcastle ha tancat la seva venda a un fons d'inversió de l'Aràbia Saudita, després de solucionar-se els problemes de drets audiovisuals que van fer fracassar fa uns mesos una operació valorada en uns 300 milions d'euros. Public Investment Fund (PIF), el fons d'inversió comprador, està estretament vinculat amb l'estat saudita.

L'acord ja va estar a punt de tancar-se fa uns mesos, però aleshores es va frenar per l'alt índex de pirateria que hi havia al país amb l'operador qatarià beIN Sports, un dels canals que tenen els drets de transmissió de la competició. Aquesta situació va propiciar que la Premier League no donés la llum verda a l'operació, però aquest dijous ha donat el vistiplau a l'operació de compra.

L'acord està ratificat per un 93% dels seguidors de l'equip anglès, segons una enquesta, que esperen que el seu equip pugui passar a competir amb els grans del campionat, com el City, el Chelsea o el Liverpool. Ara com ara, la situació és molt diferent: l'equip de les garses és penúltim, amb 3 punts en 7 jornades.

Un cop s'ha fet oficial la venda del club, un grup d'aficionats del Newcastle han celebrat la notícia amb eufòria davant les oficines de l'històric conjunt anglès, que es convertirà en un dels més rics del món.

Anar al contingut