Fórmula 1

El Mundial torna després de les vacances amb la disputa del Gran Premi de Bèlgica a Spa-Francorchamps

Sebastian Vettel, guanyador a Hongria i que es troba a 42 punts de Hamilton a la classificació, amenaça la supremacia dels Mercedes nou curses abans del final del campionat

Francesc latorreActualitzat

El Mundial de Fórmula 1 torna després de les vacances. I ho fa al circuit de Spa-Francorchamps, amb el Gran Premi de Bèlgica. Falten nou curses i tot està per decidir. Fins i tot Sebastian Vettel, guanyador a Hongria, amenaça la supremacia dels Mercedes.

Quatre setmanes des que Vettel va passar el primer sota la bandera de quadres a Hongria. Aquest dijous l'alemany ha recorregut a peu els set quilòmetres de Spa per començar a preparar un Gran Premi que l'ha de confirmar, o no, com una amenaça seriosa als pilots de Mercedes. 42 punts separen Vettel del líder, Lewis Hamilton. En queden 225 en joc. I el de Bèlgica és justament el Gran Premi on l'any passat les hostilitats entre Hamilton i Rosberg van arribar al seu punt més àlgid arran d'un toc que va deixar l'anglès fora de cursa. Des d'aleshores gairebé no es miren ni a la cara.

La guerra d'Alonso en aquesta segona part de Mundial és una altra, continuar millorant el cotxe per tenir una bona base l'any que ve. Aquí els McLaren-Honda estrenen millores al motor, però això farà que ell i Button penalitzin a la graella.

Un dels grans focus d'atenció d'aquest gran premi serà el que passi a la recta principal del circuit en el moment de la sortida. Diumenge al migdia es canvia el reglament per millorar l'espectacle i els pilots es queden sense part de les ajudes electròniques que tenien per aquest moment clau i sense els missatges d'última hora dels seus enginyers per deixar el cotxe al més a punt possible.

Alguns pilots consideren que el canvi de la normativa afavoreix l'espectacle, però també hi ha qui hi veu més perill, si algun cotxe es queda parat en el moment de l'arrencada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut