Gianni Infantino, en un acte de promoció del Mundial
Gianni Infantino, en un acte de promoció del Mundial
Futbol

El Mundial femení de futbol, sense operador televisiu

Els 5 grans països futbolístics d'Europa demanen un acord perquè el Campionat del Món, que es disputarà a Austràlia i Nova Zelanda d'aquí poc més d'un mes i mig, pugui veure's per televisió

Redacció Esport3Actualitzat

Tota la feina de promoció del futbol femení se'n pot anar en orris si en les pròximes setmanes la FIFA i els operadors audiovisuals d'Alemanya, el Regne Unit, França, Itàlia i Espanya no arriben a un acord per a la transmissió dels partits del Campionat del Món. Els principals operadors d'aquests països han presentat unes ofertes que no satisfan Gianni Infantino.

El president de la FIFA no està disposat a cedir i ha amenaçat de deixar bona part d'Europa sense poder gaudir del Mundial.

"Mentre que les cadenes de televisió paguen entre 100 i 200 milions de dòlars pel Mundial masculí, només n'ofereixen entre un i deu pel mateix Campionat del Món en categoria femenina."

Veient que el temps es va esgotant, els ministres d'Esports d'Espanya, Alemanya, França, Itàlia i el Regne Unit han publicat una declaració conjunta per demanar una mobilització ràpida, tant per part de la FIFA com dels operadors televisius, per establir un valor just a la competició. La diferència horària que hi ha amb Austràlia i Nova Zelanda és un dels principals esculls amb què es troben els operadors europeus a l'hora de fer el pas per contractar el producte.

En el seu manifest, els ministres d'Esports europeus asseguren que l'exposició mediàtica de l'esport femení té un impacte important en el desenvolupament de la pràctica esportiva entre les dones i veuen necessària l'entesa entre totes les parts. Tot i això, en unes declaracions a la cadena France 2, la ministra francesa, Amélie Oudéa-Castéra, ha atacat l'organisme rector del futbol a escala mundial:

Oudea-Castéra (ministra d'Esports francesa): "La FIFA ha de ser menys llaminera."

El Mundial es disputarà a Austràlia i Nova Zelanda, entre el 20 de juliol i el 20 d'agost.

ARXIVAT A:
Mundial Femení
Anar al contingut