Andrew Albicy, del Morabanc Andorra, amb la pilota davant de Gabriel Lundberg, del Baxi Manresa (EFE)
Lliga Endesa

El Morabanc Andorra venç el Baxi Manresa (64-77)

Amb aquesta derrota, l'equip del Bages veu perillar la classificació per als play-offs quan encara queden tres jornades per al final de la fase regular de l'ACB

El Baxi Manresa ha desaprofitat l'oportunitat de fer un pas de gegant per assegurar la classificació per als play-offs de la Lliga Endesa i és que el conjunt del Bages ha caigut derrotat davant del Morabanc Andorra al Nou Congost (64-77).

Els de Joan Peñarroya, que ja no podien comptar amb el lesionat Corey Fisher, han vist com en els primers minuts perdien un dels seus altres puntals en el joc ofensiu ja que Ryan Toolson s'ha retirat als vestidors per problemes físics a l'esquena. Malgrat el contratemps, el Baxi Manresa ha mantingut el pols a l'equip dels Pirineus en el primer quart que s'ha saldat per 16-20.

En el segon període, els bagencs han mantingut a ratlla els andorrans en els primers compassos però, de mica en mica, l'encert encistellador ha anat minvant fins a posar-se 12 punts per sota. Abans del descans, però, hi hagut una reacció dels de Peñarroya i han aconseguit escurçar distàncies fins al 38-44.

El domini dels d'Ibon Navarro han mantingut el domini durant la segona meitat del partit però en els darrers compassos el Baxi Manresa, que ha arribat perdre de 12 punts en l'últim quart (49-61), ha fet un pas endavant, esperonat per l'incondicional Nou Congost, a la caça de la reacció. A quatre minuts del final, l'equip català s'ha posat a menys sis, 57-63. El partit, però, finalment ha acabat caient del costat del Morabanc Andorra gràcies a uns últims minuts d'un endolladíssim Moussa Diagné que ha acabat signant 13 punts i 16 rebots, que han sentenciat el definitiu 64-77.

Gabriel Lundberg, amb 19 punts, i Pere Tomàs, amb 14, han estat els màxims anotadors del Baxi Manresa.