Bàsquet

Andorra-Barça: la final de la Lliga Catalana, aquest diumenge a les 20 hores en directe per Esport3

L'equip de Badalona ha anat sempre al darrere en el marcador i ha acabat claudicant davant l'Andorra; El Barça ha guanyat un Manresa molt combatiu que ha aguantat el pols fins a l'últim quart. Aquest diumenge a les 20 hores, la final en directe per Esport3

Actualitzat

L'Andorra s'enfrontarà al FC Barcelona a la final de la Lliga Catalana de bàsquet que es podrà seguir en directe per Esport3 a les 20 hores. 

En la segona semifinal, el Barça ha patit per batre el Manresa. El primer quart ha estat molt igualat. El Barça ha començat a manar en el marcador però a tres minuts del final del primer quart el conjunt del Bages ha empatat el matx (11-11). Els de Peñarroya han capgirat el marcador (11-16) però el Barça ha tornat a fer la goma fins a tancar el primer temps en taules (16-16).

En el segon quart el Barça s'ha fet valer i ha agafat les regnes (31-21) aconseguint una de les màximes diferències del partit. El Manresa s'ha quedat congelat i el conjunt de Pesic ha anotat 15 punts en cinc minuts.

Quan semblava que el Barça marxaria al descans amb un còmode marcador, el Manresa ha tornat a remuntar per acabar només dos punts per sota (35-33). Ante Tomic amb 11 punts i Ryan Toolson amb 12 han estat els dos màxims anotadors de la primera part.

A la segona part el Manresa ha continuat aguantant el pols al màxim favorit, el Barça i el tercer quart ha acabat en un ajustat 59-53. L'últim quart és quan el Barça ha començat a marxar en el marcador (63-53). El tiquet per a la final se l'ha emportat el Barça que ha aguantat el marcador i finalment ha guanyat amb una renda de 15 punts (78-63).

L'Andorra elimina la Penya i es planta a la final

El Morabanc Andorra d'Ibon Navarro ha tirat de pressió defensiva per dominar el primer quart, ofegant l'atac de la Penya. Els punts de l'exblaugrana Diagné i els triples de Walker han posat per davant els andorrans fins el 23 a 17 quan han acabat els primers 10 minuts.

L'Andorra s'ha continuat distanciant fins a 10 punts (27-17), però el Divina Joventut ha recuperat l'esperit i s'ha anat acostant, gràcies als punts de Nogués i, sobretot, a Nico Laprovittola que, en la seva segona temporada verd-i-negra, s'ha erigit en un gran director d'orquestra dins l'equip. Fins i tot una gran passada seva ha suposat la millor jugada del primer temps, una esmaixada de Joel Parra. Al descans, màxima igualtat: 38 a 37.

En el tercer quart ha arribat el moment Vitali i Shurna a l'Andorra, que s'ha avançat de 7 punts, mentre Dawson ha fet el contrapès, i Carles Duran li ha donat confiança al jove Zagars. Però un cop més l'Andorra, decidit i ràpid, ha deixat els de Badalona a remolc de les seves cistelles, les últimes del període de Guillem Colom i Albicy fins al 67 a 56.

L'últim quart ha seguit la mateixa tònica. Morgan, Bieshaar i Dawson arrossegant el Joventut cap amunt i l'Andorra tornant a mantenir les distàncies a la mínima oportunitat. El joc impecable de David Walker, amb 17 punts, i l'empenta d'Andrew Albicy han estat les claus que han acabat col.locant el Morabanc Andorra en la final de la Lliga Catalana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut