El Canet del Rosselló s'ha quedat a un pas de les semifinals de la Copa de França (@MontpellierHSC)
Futbol internacional

El Montpeller escapça el somni del Canet del Rosselló a la copa francesa (1-2)

Els catalans han alimentat l'esperança d'una classificació per a les semifinals avançant-se a la primera meitat, però tot i jugar amb un home menys, els occitans han remuntat a la represa

Jordi SunyerActualitzat

El Canet del Rosselló, que en aquesta temporada atípica hauria hagut de militar a la National 2 (quarta categoria del futbol francès, l'equivalent a la pròxima Segona RFEF), no ha pogut donar la campanada i eliminar un segon equip de Primera en la seva trajectòria a la Copa de França. Els rossellonesos han caigut per 1 a 2 davant del Montpeller i no s'han pogut unir a les semifinals a un altre conjunt amateur, el Ruvilly Vallières, que aquesta dimarts s'ha carregat el Tolosa. Amb tot, el Canet s'ha confirmat com l'animador per excel·lència de la copa francesa, ja que fa dos anys va arribar als 32ens de final, i en fa tres, als 16ens, a més d'eliminar el poderós Olympique de Marsella en l'edició d'enguany.

A l'estadi Gilbert Brutus de Perpinyà, llar dels Dragons Catalans de rugbi a XIII, el conjunt rossellonès s'ha buidat durant la primera part del partit i ho ha pagat a la segona. Després de dominar lleugerament a l'inici, el Canet s'ha trobat amb un penal a favor en el minut 23, provocat per Jean Vercruysse, jugador nascut prop de Lilla, a l'altra punta de l'Hexàgon. A més, en haver avortat una ocasió de gol, l'àrbitre ha expulsat el veterà defensa brasiler del Montpeller Vitorino Hilton. El perpinyanès Toufik Ouadoudi ha estat l'encarregat de transformar-lo, i el mateix davanter local ha tingut una claríssima oportunitat just abans del descans (45') per obtenir un 2-0 que hauria pogut liquidar l'eliminatòria.

El pas per vestidors, però, ha reviscolat l'equip de Michel der Zakarian, que ha tingut en Andy Delort el seu estilet. El davanter de Seta, amb el braçal de capità, s'ha carregat l'equip a l'esquena i ha marcat els dos gols que han classificat els occitans. El primer, aprofitant una badada de la defensa local en el servei ràpid d'una falta (60'), i el segon, de penal, a només sis minuts del final del partit. El Canet ha mirat de pressionar durant els minuts finals de partit, però ha notat la fatiga: li quedarà, però, el record de la millor trajectòria de la seva història a la Copa de França.