Quini, entrevistat en la seva etapa de jugador del Barça
Futbol

El món del futbol plora la mort de Quini

"El Brujo", mort d'un infart als 68 anys, va deixar empremta pels seus gols, però també per la seva calidesa humana

Actualitzat

Enrique Castro "Quini", mort aquest dimarts als 68 anys, va marcar el futbol espanyol per la seva capacitat golejadora, com ho palesen els set trofeus Pichichi que va guanyar -dos dels quals a Segona Divisió-, però també per la seva immensa qualitat humana. La capella ardent de Quini estarà instal·lada a l'estadi del Molinón des d'aquest migdia i el funeral serà a les 8 del vespre.

La notícia de la seva mort ha afligit el món del futbol, més enllà de la seva generació i més enllà dels seus àmbits d'acció. Les mostres més sentides van ser les dels seus dos clubs, l'Sporting de Gijón i el Barça.

 

Però la qualitat humana de Quini era tan gran que va fer amics fins i tot entre els rivals, com ho demostra el sentit missatge de l'Oviedo.

 

Especialment rellevants són els testimonis de jugadors que van ser aconsellats directament pel "Brujo" i que, en certs aspectes, se'ls va considerar els seus hereus.

 

Però la grandesa de Quini va anar més enllà de colors i generacions, i ha arribat a impregnar els jugadors actuals:
 

Hasta siempre Quini

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

 

Diego Armando Maradona, que va coincidir amb Quini al Barça, també ha volgut deixar escrit el seu afecte cap al golejador asturià:
ARXIVAT A:
Quini
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut