Esports

El món de l'esport elogia de forma unànime la figura de Nelson Mandela

El món de l'esport també ha volgut reconèixer la figura de Nelson Mandela i s'ha sumat a les nombroses condolences per la mort de l'expresident de Sud-àfrica. El president del Comitè Olímpic Internacional, l'alemany Thomas Bach, l'ha qualificat de veritable home d'estat i d'algú que va comprendre que l'esport servia per construir ponts i fer caure murs.

Actualitzat

El món de l'esport també ha volgut reconèixer la figura de Nelson Mandela i s'ha sumat a les nombroses condolences per la mort de l'expresident de Sud-àfrica. El president del Comitè Olímpic Internacional, l'alemany Thomas Bach, l'ha qualificat de veritable home d'estat i d'algú que va comprendre que l'esport serveix per construir ponts i fer caure murs.

El president de la FIFA, Joseph Blatter, també ha valorat la figura de Mandela, que ha estat homenatjat en la prèvia del sorteig del Mundial de futbol que l'any que ve es farà al Brasil. Blatter ha dit que va compartir amb ell la convicció que el futbol serveix per unir l'ésser humà de manera pacífica i amistosa. Blatter ha recordat el moment en què Mandela va ser homenatjat a l'últim Mundial de Sud-àfrica, al Soccer City de Johannesburg, com un dels més emotius de la seva vida. Pelé també s'hi ha referit, i ha dit de Mandela que va ser un heroi per a ell i un company en la lluita per la pau al món.

La relació del desaparegut Nelson Mandela amb el món de l'esport va ser intensa i decisiva. El 1995, un any després d'arribar a la presidència del país, va veure en la Copa del Món de rugbi, que es va disputar a Sud-àfrica, una via per a la reconciliació del seu país. El rugbi era, fins aleshores, un esport dels blancs. Mandela va aconseguir, però, que els negres també donessin suport a la selecció sud-africana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut