Futbol

El model galàctic de Florentino Pérez perilla per culpa de la crisi econòmica

Alliberat de la Supercopa perquè la temporada passada no va guanyar ni la Lliga ni la Copa del Rei, el Reial Madrid jugarà un amistós aquest divendres a Munic. Mentrestant, als despatxos continuen buscant un fitxatge de renom per il·lusionar l'afició madridista. La típica bomba que cada estiu fa esclatar Florentino Pérez encara no s'ha produït. De moment, o no l'han trobat o no hi ha diners a la caixa forta. El model galàctic de Florentino sembla que podria estar arribant a la seva fi.

Actualitzat
El model galàctic de Florentino Pérez corre perill de desaparèixer. Amant dels grans fitxatges mediàtics acaparadors del focus d'atenció, el president del Reial Madrid sembla haver canviat aquest any de política. De totes les incorporacions que s'han produït cap pot ser qualificada d'estel·lar. La crisi econòmica també ha arribat al Bernabéu.

La temporada passada, després de ser elegit president, va fitxar a cop de talonari fins a vuit jugadors. El preu de Ronaldo i Kaká va ser astronòmic, però la xifra del conjunt final també va ser esfereïdora: 254 milions d'euros. Aquest any, en canvi, els blancs miren "la pela". Cinc fitxatges, cap estrella mundial i una despesa total que no arriba a 60 milions d'euros.

Aquest any Florentino s'estreny el cinturó i ha renunciat al brasiler Maicon, tot i que sembli estrany, per car. També és cert que la plantilla no està tancada i que Mourinho ha demanat un davanter. L'alemany Özil podria ser l'últim elegit i costaria al voltant de 16 milions d'euros

Sense que serveixi de precedent, el president madridista ha decidit, per primera vegada, fer cas a l'entrenador. La crisi econòmica i el caràcter de José Mourinho en tenen la culpa. El mes de juny se'n veuran els resultats.

Les xifres dels últims dos anys

Temporada 2009-2010: Ronaldo 96, Kaká 65, Benzema 35, Xabi Alonso 30, Albiol 15, Negredo 5, Arbeloa 4 i Granero 4. Total: 254 milions d'euros.

Temporada 2010-2011: Di María 24, Khedira 10, Pedro León 10, Carvalho 8 i Canales 6. Total: 59 milions d'euros.
Anar al contingut