El Miniestadi, en una imatge recent
Barça

El Miniestadi quedarà desmantellat d'aquí sis mesos

Les obres per enderrocar la instal·lació començaran a l'octubre i es podran reciclar la majoria de materials

Actualitzat

El Barça ja ha definit el calendari per a l'enderrocament del Miniestadi. Descartada la voladura de la instal·lació, el procés de desconstrucció es farà de manera mecànica, amb pinces i cisalles hidràuliques, i hauria de començar el pròxim mes d'octubre. D'aquí sis mesos, si es compleixen els terminis previstos, el terreny ja quedarà alliberat per a la construcció del futur Palau Blaugrana. A més de l'enderrocament del Mini, abans del març del 2020 també es desmantellaran les instal·lacions contigües de la Barça Escola i es retirarà la passarel·la que el connecta amb l'actual Palau.

Aquest procés, més lent però més sostenible, permetrà també el reciclatge de més del 80 per cent dels materials. Per exemple, el formigó, un cop processat, servirà per a futures obres de l'Espai Barça. El club també ha rebut diverses peticions de penyes blaugranes i d'ajuntaments de tot Catalunya per poder aprofitar les cadires de l'estadi. En principi, se'n beneficiaran altres entitats esportives i escoles.

La parcel·la actual del Miniestadi serà la que ocuparà més endavant el futur Palau Blaugrana, una altra de les peces cabdals del projecte Espai Barça. En el calendari previst pel club, la construcció d'aquest nou complex poliesportiu hauria de començar a finals del 2020 i estar enllestida en els últims mesos del 2022. Trigarà més el nou Camp Nou, previst per al 2024.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut