Tenis

El millor tenis en cadira de rodes, a Barcelona

El Reial Club de Polo acull la tercera edició del TRAM Barcelona Open de tenis en cadira, que comença dimecres. Les gran atraccions són les números 1 i 2 mundials femenines, l'holandesa Diede de Groot i la japonesa, Yiu Kamiji, respectivament. En homes destaca l'argentí Gustavo Fernández, número 2 del món, a més dels millors jugadors espanyols. Dissabte, l'Esport3 transmetrà les dues finals

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Aquest dimarts s'ha presentat la tercera edició del TRAM Barcelona Open de tenis en cadira de rodes que torna a disputar-se després que l'any passat es cancel·lés per culpa de la pandèmia. Jugaran els millors jugadors espanyols, com ara el número 1, el gallec Martín de la Puente (13 del món) i el número 2, el madrileny Daniel Caverzaschi (17 del món). També disputaran el torneig el barceloní Quico Tur (4 d'Espanya i 40 del món) i la valenciana Lola Ochoa (1 d'Espanya i 45 del món). Tur i Ochoa, que miren de classificar-se per als seus cinquens Jocs Paralímpics, són, a més a més, la imatge del torneig.

José Coronado, l'organitzador del TRAM Barcelona Open, ha pogut confirmar a última hora la presència da la japonesa Yui Kamiji, l'actual número 2 mundial, l'autèntica cirereta del pastís, ja que la número 1 mundial, l'holandesa Diede de Groot, ja estava inscrita. Tanmateix, la presència de l'argentí Gustavo Fernández, número 2 mundial també, ja estava garantida. En total hi haurà al torneig fins a 8 jugadors i jugadores entre els 20 primers del món.

El TRAM Barcelona Open és una de les primeres competicions del Uniqlo Wheelchair Tennis Tour on els jugadors i jugadores poden puntuar per als Jocs Paralímpics de Tòquio, i això fa que s'hagi convertit en una de les grans cites anuals per a l'esport adaptat, tot col·locant la ciutat de Barcelona com un dels referents mundials del tennis en cadira de rodes.

Tots els partits seran amb entrada lliure i gratuïta perquè tothom que vulgui s'acosti a les instal·lacions del Reial Club Polo de Barcelona per gaudir amb alguns dels millors jugadors del panorama mundial i conèixer de primera mà el tenis en cadira de rodes, un esport espectacular farcit d'històries de superació personal.

A la presentació del torneig hi ha hagut el seu ambaixador, Àlex Corretja, que s'ha atrevit a baixar a la pista, seure en una cadira i intercanviar unes pilotes amb Gustavo Fernández, Martín de la Puente i Lola Ochoa. Corretja ha pogut comprovar --com ja va fer en l'última edició del torneig-- la dificultat que suposa desplaçar-se ràpidament per la pista en una cadira.

 

 

El canal Esport3 transmetrà dissabte les dues finals, la femenina i la masculina, a partir de les 10 del matí.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut