NBA

El millor tap de la història dels play-offs?

Bam Adebayo assegura el triomf dels Miami Heat sobre els Boston Celtics amb un tap brutal en el primer partit de la final de la Conferència Est

Jordi FandiñoActualitzat

L'NBA i, per extensió, el món del bàsquet, continúa en estat de xoc pel tap estratosfèric del pivot de Miami Heat Bam Adebayo sobre el "celtic" Jayson Tatum. Una acció defensiva extraordinària -potser la millor de la història dels play-offs?- que ha certificat el triomf de l'equip de Florida a 4 segons perquè s'acabés el partit inaugural de la final de la Conferència Est contra els Boston Celtics (114-117).

Ha estat un partit trepidant i molt igualat, que s'ha decidit als últims segons i després d'una pròrroga. L'equip de Boston ha resistit gràcies al gran partit en atac de Jayson Tatum i Marcus Smart, autors de 30 i 26 punts, respectivament. Però ha jugat com un bloc, igual que els Heat, on l'eslovè Goran Dragic ha estat el millor en atac, amb 29 punts. Protagonisme també per a Jimmy Butler, autor de 20 punts i de cistelles decisives en els minuts en què més cremava la pilota. Després d'un 2+1 seu, que ha servit per posar l'equip de Miami al davant en el marcador (116 a 114), ha arribat la jugada de la nit: el tap d'Adebayo a Tatum, quan aquest entrava a totes per esmaixar i empatar el duel. Miami domina la sèrie per 1 a 0.