Leo Messi passa un moment de forma ideal. (Foto: EFE)
Futbol

El millor Barça rep el Màlaga amb la possibilitat de prendre el lideratge provisional i pressionar el Madrid

Iniesta i Alves tornen a l'equip, i s'esperen rotacions en totes les línies en previsió de l'imminent partit de Champions contra el Manchester City

Actualitzat

El F. C. Barcelona buscarà aquest dissabte contra el Màlaga, al Camp Nou (16.00), ampliar a dotze la ratxa de victòries que ve acumulant des del "canvi de mentalitat" del que ha parlat Lionel Messi. A més, el tres punts permetrien als blaugrana dormir líders de la Lliga, un lloc que no ocupa des de la jornada 9, i enviar pressió al Reial Madrid, que no juga fins diumenge al vespre, al camp del Llevant.

El Barça viu el millor moment de la temporada. Ha encadenat onze victòries consecutives; però més enllà d'això, el joc convenç, l'estrella principal, Messi, llueix com fa temps que no ho feia, i Neymar està signant els millors números des que va arribar a l'equip blaugrana.

Sembla que no hi ha res que pugui despistar els de Luis Enrique, ni tan sols la imminent anada dels vuitens de final de la Champions davant el Manchester City, que es jugarà dimarts que ve a Anglaterra. El principal dubte consisteix en les rotacions que pugui aplicar el tècnic, malgrat que s'obstini a dir que ell, de rotacions, no en fa.

La parella habitual de laterals torna a l'equip (Alves es reincorpora després de la sanció de l'últim partit davant el Llevant) i, amb vistes al partit contra el City, segurament donarà descans a Mascherano, que seria titular dimarts. Per això, la parella de centrals podria estar formada per Piqué i Bartra, encara que Mathieu també podria tenir la seva oportunitat. Al mig del camp, Busquets sembla fix en el mig centre, mentre que Iniesta ha superat la grip i està de nou a punt. El tercer mig podria ser Rafinha, atès que Rakitic apunta a titular en la cita europea.

En la tripleta del davant, també es podrien produir alguns canvis. Si contra el Llevant va descansar Luis Suárez, davant del Màlaga l'elegit podria ser Neymar, ja que Messi, en un gran estat de forma, mai entra en les rotacions. En tot cas, el gols i la fiabilitat d'aquest Barça semblen garantits.

El Màlaga visita el Camp Nou immers en una mala ratxa, després de dues derrotes seguides contra el Llevant a domicili i l'Espanyol a casa. Tot i això, arriba il·lusionat i amb la intenció de donar la sorpresa en un estadi en el qual no guanya des de fa quinze anys.

Amb aquell triomf de la temporada 1999-2000 en el record, quan va vèncer per 1-2 amb gols del portuguès Agostinho i Vicente Valcarce, el Màlaga és conscient de la dificultat que es trobarà en el feu blaugrana, encara que no vol llançar la tovallola abans d'hora i intentarà posar-l'hi difícil al Barcelona. Sap que li cal fer un partit gairebé perfecte i, a més, que l'acompanyi la sort.

La realitat és que els malaguistes no estan en el seu millor moment. Només han guanyat un dels últims nou partits (entre Lliga i Copa), en els que ha encaixat cinc derrotes, per només un triomf, que, si més no, va ser sonat: un 1 a 0 a Mestalla.

Des de l'última vegada que els blanc-i-blaus van guanyar al Camp Nou, el Màlaga ha visitat al Barcelona en dotze ocasions i a totes n'ha sortit derrotat. Només pot presumir d'un empat a dos a la Copa del Rei 2012-13.

I malgrat tot això, el conjunt entrenat per Javi Gracia es manté setè en la classificació amb 35 punts, en una mena de terra de ningú, a sis del Vila-real per dalt, i a sis de l'Espanyol, per sota.

Gracia no podrà comptar per sanció amb el mig Ignacio Camacho i el davanter Nordin Amrabat. Són novetats el central Egor Filipenko, el porter Guillermo Ochoa i el migcampista Juanpi Añor, que prendrien els llocs d'Amrabat, Camacho i Cousillas, respectivament.

Anar al contingut