Messi envoltat per defensors de la Reial Societat (Foto: Reuters)

El millor atac i la millor defensa de la Copa es troben a la final

Barça i Reial Madrid han assolit la final amb només un empat a l'esquena i set victòries incontestables. L'equip de Gerardo Martino arriba sent el més golejador del torneig amb 25 gols, el doble que el seu rival. Però els blaugranes toparan amb una defensa madridista que no ha encaixat cap gol en tota la competició (el Barça n'ha rebut quatre en 23 rematades menys).

El F.C. Barcelona arriba a la final sent el més golejador de la present edició de la Copa del Rei amb 25 gols, gairebé el doble que el seu rival (13). Però els blaugranes toparan amb una defensa madridista que no ha encaixat cap gol en tota la competició (el Barça n'ha rebut quatre). Tots dos equips han assolit la final amb només un empat a l'esquena, i set victòries incontestables. Els eterns rivals es tornen a trobar en una final de Copa després que la temporada 2010-11 un cop de cap de Cristiano donés al Madrid el títol (en les altres dues finals en què s'han enfrontat ha guanyat el Barça).

En el camí cap a la final de Mestalla no s'han trobat gaires obstacles. El Barça només va patir a la semifinal contra la Reial Societat (0 a 2 a l'anada i 1 a 1 al Camp Nou). Aquesta mateixa eliminatòria va ser diferent per un Reial Madrid que, amb el record de la final perduda contra l'Atlètic de l'any passat, va endossar als matalassers un balanç de 5 gols a 0 en els dos partits. A quarts i vuitens, ni Llevant ni Getafe van posar contra les cordes el Barça, i ni Espanyol ni Osasuna van fer trontollar al Madrid.