futbol

El Milan, campió de la lliga italiana 11 anys després

Els rossoneri han superat el Sassuolo i han aixecat el títol en l'última jornada

Redacció Esport3Actualitzat

"Acabaràs com el Milan". És la sentència que cap club vol escoltar. El precedent a esquivar quan es comencen a presentar mals resultats esportius derivats d'una mala gestió als despatxos. La metàfora de l'enfonsament d'un gran d'Europa.

Però no hi ha mal que cent anys duri, i la travessa pel desert que ha viscut un dels millors equips de la segona meitat del segle XX i inicis del XXI -- 7 Champions el contemplen --, ha acabat aquest diumenge en guanyar la lliga italiana 11 anys després.

L'última Lliga a les vitrines és la 2010-2011, abans de les nou consecutives de la Juventus i la darrera de l'Inter. Justament el seu rival de Milà s'ha quedat a les portes, a dos punts dels rossoneri.

11 anys allunyats del focus del futbol mundial

En aquests 11 anys, el Milan ha tingut 3 propietaris. Silvio Berlusconi va vendre el club dels seus amors el 2016 al grup d'inversió xinès Haixia Capital, que un any després va abandonar l'entitat per no poder tornar el préstec rebut del fons Elliot Management Corporation. Des d'aleshores, aquest capital nord-americà comanda l'entitat.

Durant aquest període també ha tingut 10 tècnics. L'últim, Stefano Pioli, pot aconseguir el miracle de tornar a guanyar la que no fa pas tants anys era considerada millor Lliga del món. Al seu servei, han destacat els francesos Giroud i Theo Hernández o l'ivorià Kessié, fitxatge d'estiu del Barça

 

Anar al contingut