Badosa, durant el primer partit de Tòquio 2020
Badosa, durant el primer partit de Tòquio 2020 (EFE)
Jocs Olímpics

El més destacat de la primera jornada de Tòquio 2020

L'emoció dels Jocs Olímpics ja es nota a Tòquio, on Paula Badosa i Maria Xiao han aconseguit superar la primera ronda de tenis i tenis de taula

Paula Badosa ha guanyat Kristina Mladenovicen la primera ronda del torneig individual femení dels Jocs de Tòquio. La catalana ha perdut el primer set 6-7, però s'ha refet i s'ha endut els dos següents per 6-3 i 6-0. La pròxima rival de Paula Badosa serà la polonesa Iga Swiatek, que ha superat Mona Barthel per un doble 6-2.

Muguruza i Suárez, també a segona ronda

Muguruza i Suárez durant el partit de dobles (Reuters)

La parella de dobles entre Garbiñe Muguruza i Carla Suárez s'han classificat per a la segona ronda dels Jocs Olímpics. Les espanyoles han aconseguit un treballat triomf contra Elise Mertens, número u mundial, i Alison van Uytvanck. Muguruza i Suárez s'han imposat de manera sòlida al primer set per 6-3. El segon, però, ha estat molt més igualat i les espanyoles han superat les seves rivals amb un ajustat 7-6.

Espanya empata en el seu debut (1-1)

La selecció espanyola celebrant el gol de l'empat (Reuters)

El conjunt espanyol, format per 13 catalans, ha debutat amb empat a un contra la vigent campiona olímpica. Agustín Mazzili ha avançat els argentins, però a sis minuts del final, Pau Quemada ha fet el gol de l'empat en un penal córner. El partit ha estat molt tens fins al final, en un duel que s'està convertint en un clàssic d'hoquei herba.

L'Argentina s'ha avançat en el segon quart i han pogut arribar al descans amb avantatge. En la segona meitat, però, els vigents campions han patit diverses amonestacions que l'han fet jugar amb inferioritat en diverses ocasions. El primer penal còrner ha arribat a deu minuts del final provocat per David Alegre, però no ha estat fins al tercer que Pau Quemada ha aconseguit el gol de l'empat a sis minuts del final.

El pròxim partit de la selecció espanyola és diumenge contra Nova Zelanda i l'Argentina s'enfrontarà al Japó.