Lewandowski i Raphinha durant el clàssic de la gira americana
Lewandowski i Raphinha durant el clàssic de la gira americana (EFE)
BARÇA

El mercat del Barça, al detall

El club prioritza ara sortides que permetin rebaixar massa salarial. Si no, els nous fitxatges no podran ser inscrits

Redacció Esport3Actualitzat

Kessie, Christensen, Raphinha, Lewandowski... Fitxats sí, inscrits no. És a dir, no podrien jugar partits oficials.

Per inscriure'ls, el Barça ha de rebaixar massa salarial sí o sí en les pròximes setmanes. Aquest és ara el gran repte d'una direcció esportiva que s'està trobant amb situacions de màxima crispació, amb jugadors amb sous sobredimensionats i que no ho estan posant fàcil.

Cessions, rescissions pactades, rebaixes de sou..., les fórmules són variades, però cal avançar si es vol començar la Lliga amb els nous a disposició de Xavi. Aquest és l'objectiu, que el dia 12 d'agost (quan comença la Lliga), estiguin tots inscrits. Si no se'n surten amb les negociacions amb els jugadors, el club no descarta activar una tercera palanca econòmica abans que arrenqui la competició, però es voldria que fos l'última de les solucions.

Frenkie de Jong, rebaixa de sou obligatòria

Una menció especial mereix el cas de Frenkie de Jong. Vàlid a nivell esportiu en el projecte de Xavi, però amb un dels salaris fora de l'escala que s'aplica des de l'arribada de Laporta a la llotja.  El jugador no vol marxar i club ja li ha dit que, si es vol quedar, s'ha de rebaixar la fitxa. L'holandès i els seus representants ho estan meditant. Jordi Cruyff és la peça clau en la negociació amb el migcampista neerlandès.

Un altre holandès, Memphis Depay, està valorant molt seriosament la possibilitat d'abandonar el club aquest estiu. El davanter creu que amb la superpoblació que hi ha ara mateix a la davantera li costarà molt tenir un paper protagonista. A Memphis li queda un any de contracte amb el Barça.

Hi haurà tres fitxatges més

El club confia que resoldrà les sortides dels jugadors que no compten per a Xavi i per això treballa amb tres incorporacions més. Es vol reforçar la demarcació de central -amb Koundé a la pole position- i els dos laterals. A les bandes, Azpilicueta i Marcos Alonso continuen sent els més ben posicionats, perquè la relació amb el Chelsea es defineix, malgrat tot, de bona i, sobretot, perquè els dos jugadors volen fitxar pel Barça.

L'àrea esportiva del club està molt satisfeta amb la plantilla que s'està confeccionant. Hi veuen molta més competència que l'any passat i això es tradueix, diuen, amb millor feina als entrenaments i menys jugadors acomodats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut