Britney Griner i Víktor But poden creuar els seus camins
Britney Griner i Víktor But poden creuar els seus camins
BÀSQUET

El "mercader de la mort" apropa als EUA l'estrella de la WNBA detinguda a Rússia

Els dos països negocien un intercanvi de presos que repatriaria la jugadora Britney Griner, en presó preventiva per tràfic de drogues des del febrer

Redacció Esport3Actualitzat

Les relacions entre els Estats Units i Rússia no passen pel seu millor moment però això no significa que hagin trencat contactes a tots els nivells. Ara els dos països negocien un intercanvi de presos entre la jugadora de bàsquet nord-americana Britney Griner, en presó preventiva des del febrer al país rus, i el comerciant d'armes rus Víktor But, conegut com el "mercader de la mort" i actualment complint condemna als EUA.

Una setmana abans de l'inici de la invasió russa d'Ucraïna, la basquetbolista nord-americana del l'UMMC Ekaterinburg va ser detinguda en un aeroport de Moscou acusada de portar oli d'haixix al seu equipatge, una substància il·legal a Rússia. Sota la llei d'aquesta nació, Griner s'enfrontaria a una pena de presó d'entre 5 i 10 anys.

Griner, guanyadora de dues medalles olímpiques amb els Estats Units i professional a Rússia des del 2015, manté la seva innocència. Per la seva banda, Víktor But va ser jutjat el 2012 i sentenciat a 25 anys de presó per conspirar per matar ciutadans nord-americans i vendre armament a les dissoltes milícies colombianes FARC.

Anar al contingut