LLIGA DE CAMPIONS

El Manresa sap patir a Vílnius i es classifica per als quarts (96-95)

El Baxi ha sabut controlar els nervis en els moments decisius del matx

Jordi RobirosaActualitzat

Quan faltaven 5 minuts i 30 segons per acabar, el Rytas havia capgirat l'eliminatòria i guanyava per 86 a 72. Però en el tram final, amb un Dani Pérez decisiu, el Baxi Manresa ha sabut jugar amb cap i aprofitar els nervis dels lituans per solucionar la papereta. Dues antiesportives han acabat de decidir el matx. Els catalans, classificats.

La primera meitat del Baxi ens ha recordat el Manresa de l'any passat. El Manresa dels Moneke, Bako, Thomasson i companyia. Jugant sense por, amb alegria, aplicats en defensa, corrent al contraatac, anotant amb facilitat: una pura meravella que ha fet que, malgrat el gran ambient de les graderies i les ganes dels lituans, els bagencs hagin controlat perfectament el partit i hagin arribat amb un clar 44 a 52.

52 punts en 20 minuts: espectaculars.

un jugador del Baxi celebra el pas de ronda
El Baxi ha aconseguit l'objectiu (Rokas Lukosevicius / @BasketballCL)

En la segona part, la decoració ha canviat absolutament. Els lituans han ajustat la defensa i han tingut un encert enorme en atac fins al punt de capgirar l'eliminatòria. Afortunadament, l'equip de Pedro Martínez no ha perdut els papers i ha sabut conservar la calma i recuperar l'efectivitat. Divendres hi haurà sorteig, amb Tenerife o Unicaja com a possibles rivals i amb el factor camp en contra. Però aquest Baxi no s'arronsa.

I per acabar, una anotació: sorprèn que un partit tan important per al Rytas el juguessin en un pavelló petit quan a Vílnius n'hi ha un amb capacitat per a més de 10.000 espectadors. És veritat que al Rytas Arena hi havia un ambient magnífic i el públic estava molt a sobre del joc, però sorprèn que, a Lituània, hagin prioritzat la pressió sobre el rival a més presència de públic. Això amb el benentès que el Vilnius Arena no estigués ocupat; no ho sé, pel "Hollyday on Ice" o Raphael, posem per cas.