Els 26 punts de Frankie Ferrari no han servit per guanyar l'Obradoiro (acb Photo / A. Baúlde)

El Manresa cau a la pista de l'Obradoiro en un mal final (90-87)

Tot i tenir fins a 14 punts de diferència, el Baxi Manresa no ha sabut assimilar l'última ràfega d'un Obradoiro més necessitat de victòries. Malgrat la derrota, els bagencs continuaran lluitant pel premi de la vuitena plaça, que dona accés al play-off

Xevi BardoletActualitzat

El Baxi Manresa venia d'anotar 108 punts a Bilbao (atenció que ja n'havia fet 102 a Fuenlabrada, 103 a Saragossa i 103 a Múrcia) i avui ha arrencat a un ritme anotador que feia por. L'Obradoiro de Moncho Fernández, només una victòria per sobre del descens, treballa bé la defensa. Però no donava a l'abast davant la circulació del Baxi i sobretot, l'encert triplista dels de Pedro Martínez. Atenció al 6 de 7 que portava al tancament del primer quart i a l'11 de 14 abans de fallar els tres últims del segon període.

Diferència ja de 14 punts amb un Frankie Ferrari imparable i amb els primers minuts de la temporada per a Marc Peñarroya -el fill de Joan Peñarroya, tècnic del Burgos- davant les baixes de Dani Pérez i Joanthan Tabu. 39-49 al descans.

Quedava clar que els locals mossegarien en la represa. Alternances defensives, pressió i a posar mans, aconseguint desconcertar els bagencs una estoneta. Han castigat des de dins -Birutis i Steven Enoch- amb bones passades de l'incombustible Oliver , que ja és el quart en assistències de la història de l'ACB. L'Obradoiro ha arribat a empatar a 57, però els manresans han recuperat l'encert exterior, tornant als 10 d'avantatge. Matt Janning i Makai Manson eren ara els protagonistes.

En l'arrencada del darrer quart ha succeït el mateix però a més velocitat. Parcial d'11 a 0 dels de Santiago per posar-se al davant per primera vegada. El Baxi s'ha refet amb Eatherton entrant en partit i Ferrari enfilant-se fins als 26 punts. Però quan semblava que guanyaria el partit, ha aparegut el base Kassius Robertson amb triples i penetracions per tornar a capgirar el marcador. Els manresans no han jugat bé els últims atacs, hi ha hagut una discutible falta de Janning i ha faltat encert en els triples de Mason i Ferrari per anar a la pròrroga.