La Penya s'ha imposat al BAXI Manresa en el duel català de la jornada d'ACB (@Penya1930)
Lliga Endesa

El Manresa assalta l'Olímpic en un partidàs contra el Joventut (104-106)

Els de Pedro Martínez exhibeixen fortalesa mental davant les batzegades del Joventut i David Kravish decideix en l'últim sospir de la pròrroga

Xevi BardoletActualitzat

Amb la inèrcia del gran partit ofensiu de dimecres a Polònia, el Baxi Manresa ha arrencat amb ritme i encert davant un Joventut que ha trigat més a activar-se. Però Harangody, amb dos triples seguits, ha estat l'encarregat d'empènyer els seus cap a una dinàmica difícil de seguir per al Manresa. Els de Pedro Martínez han resistit amb triples i amb el canell de Toolson als moments de més ebullició verd-i-negre, però no han evitat marxar amb 11 punts de desavantatge al descans.

Alen Omic, era el jugador que més feia vibrar l'afició local amb la seves accions, però qui deixava més bocabadat l'Olímpic, també amb aficionats manresans, era Ryan Toolson (ha acabat amb 30 punts). El seu festival ha permès als bagencs aconseguir un parcial de 0 a 11 i igualar el marcador. I amb l'encert de Klemen Prepelic per als badalonins i una gran resposta de Juanpi Vaulet per als manresans, s'ha arribat a un últim quart amb tot per decidir.

L'excel·lent percentatge en tirs lliures de la Penya i l'eclosió de López-Aróstegui han tornat la iniciativa a la Penya, però el BAXI sempre ha cregut en les seves possibilitats. Amb empat a 89, Alen Omic ha aconseguit una cistella impossible que posava els verd-i-negres dos a sobre. Però a 8 dècimes pel final, David Kravish ha caçat un rebot després de triple fallat per Toolson. Prepelic ha enviat al ferro el darrer tir local i un magnífic partit ha tingut 5 minuts extra d'emocions. Una pròrroga en què novament semblava que el Joventut decantava el partit, amb 11 punts de Prepelic en aquest parcial. Ha arribat l'enèsima resposta bagenca, la definitiva. Un triple de Báez i de nou, una cistella de Kravish magníficament assistit per Dani Pérez a 1.9 per al final han capgirat el marcador. I Prepelic, 29 punts, no ha pogut coronar-se en l'últim triple.