Els jugadors del United celebren el gol de la victòria de Rashford a Balaídos (Reuters)
Lliga Europa

El Manchester United s'imposa a Balaídos i allunya el Celta de la final de la Lliga Europa (0-1)

Un solitari gol de falta del jove talent del Manchester United ha donat un valuós triomf al conjunt de José Mourinho, que encarrila el pas a la final tot i que haurà de rematar la feina a Old Trafford

David CarballoActualitzat

El Manchester United ha encarrilat la classificació per a la final de la Lliga Europa amb una victòria per la mínima al camp del Celta. Un solitari gol de falta de Marcus Rashford ha donat un valuós triomf al conjunt de José Mourinho de cara al partit de tornada a Old Trafford.

Balaídos s'ha vestit amb un ambient de gala per viure un partit històric. Per primera vegada en els seus 94 anys d'història, el Celta afrontava una semifinal europea contra el Manchester United, un dels grans clubs del continent. Els "red devils", tot i la baixa important del lesionat Ibrahimovic, han sortit amb les idees més clares davant un Celta tenallat per la pressió.

El conjunt de José Mourinho ha imposat el seu futbol més físic i els gallecs, que aposten més per la possessió de la pilota, han patit de valent per enllaçar tres passades seguides. Malgrat un primer avís de Wass, el United sempre ha donat més sensació de perill i ha tingut fins a tres clares ocasions per avançar-se en el marcador.

Marcus Rashford ha fet lluir Sergio Álvarez, que ha volat per desviar un xut que anava molt ajustat a l'escaire. El porter del Celta ha estat providencial amb dues aturades més, primer a Mkhitaryan i després a Lingard, i ha mantingut amb vida al seu equip en una primera meitat de més domini visitant.

Rashford marca de falta

En la represa, el Celta ha reaccionat fidel al seu estil i el United ha replegat més les línies. Un xut de Pione Sisto que s'ha enverinat ha obligat a Sergio Romero a treure una bona mà per desviat la pilota a córner. Amb el pas dels minuts, els homes de Berizzo han acusat l'enorme desgast físic i els anglesos, en el minut 67, han tret petroli. Rashford ha sorprès Sergio Álvarez amb un xut de falta des de la frontal que ha entrat pel pal del porter i ha fet l'únic gol del partit que aplana el camí del United cap a la final.

Encara quedava temps per intentar buscar com a mínim l'empat, però el Celta, amb Iago Aspas massa desconnectat, no ha trobat el camí per crear perill sobre la meta rival i haurà d'intentar una proesa a la tornada a Old Trafford si vol estar a la gran final. El "teatre dels somnis" decidirà.

Anar al contingut