Els jugadors del Manchester City celebren un dels gols de la victòria (Reuters)

El Manchester City remunta en inferioritat i dona un cop d'efecte al camp del Schalke 04 (2-3)

Els anglesos s'han imposat als alemanys amb dos gols de Sané i Sterling en els últims minuts, tot i jugar amb deu per l'expulsió d'Otamendi

Xavi TorresActualitzat

L'estudiós Domenico Tedesco ha mirat d'aturar l'equip de Pep Guardiola utilitzant el plantejament defensiu de moda, és a dir, contra equips amb tres davanters, defenses amb tres centrals. Però, d'entrada, no ho ha aconseguit. El Manchester City s'ha fet amb el control de la pilota i a base de llargues possessions ha tancat el Schalke 04 a la seva àrea. Agüero (6') i De Bruyne (15') han avisat abans del primer quart d'hora i el 0 a 1 ha arribat als 17'. Una cessió compromesa del porter Fährmann cap el seu central Sané ha provocat la recuperació de la pilota de David Silva a l'interior de l'àrea gran instants abans de donar-li el gol fet al Kun. Sterling (24') i, un altre cop, De Bruyne (32') han estat a punt d'ampliar la diferència però una jugada als 33' ha canviat la dinàmica del partit. El lateral del Schalke, Caligiuri, ha xutat contra la porteria d'Ederson i la pilota ha picat el braç del defensa Otamendi. L'àrbitre espanyol, Carlos del Cerro Grande, no ha vist res punible però el VAR l'ha rectificat. Després de quatre minuts de consulta, ha xiulat penal. Nabil Bentaleb no ha fallat i ha fet l'1 a 1. El gol i l'exagerada aturada del joc per la citada consulta ha trencat el ritme del conjunt anglès, que ha desaparegut del partit. I més encara quan, al 42', en un llançament de falta lateral, Fernandinho ha agafat per la samarreta Sané i Del Cerro ha tornat a xiular penal. De nou Bentaleb, ara per l'altre costat, ha batut Ederson i ha fet el 2 a 1, un marcador sorprenent vist el que s'havia vist a l'Arena Aufschalke.

Guardiola no ha pogut activar el seu equip durant el descans. És veritat que ha tingut la possessió de la pilota i que ha freqüentat la porteria alemanya però sense crear gaire perill. A més, als 68' s'ha quedat amb 10 homes per l'expulsió d'Otamendi. Exigit pel marcador en contra i tot i la seva inferioritat, els "sky blues" han estat més ambiciosos que el Schalke 04... i han acabat obtenint un gran premi. Quan tot semblava perdut, Leroy Sané (que acabava d'incorporar-se al partit) ha empatat el partit al 84' gràcies a un magistral llançament de falta, i sobre l'hora, una pilotada d'Ederson, de porteria a porteria, ha sorprès el defensa Oczipka i ha permès a Sterling marcar el 2 a 3 amb un xut encreuat. Final excitant i pas endavant de l'equip de Josep Guardiola, que, per cert, ha dirigit el seu equip amb un llaç groc a la jaqueta, en suport dels presos i les preses polítiques catalanes.