EFE/EPA/PETER POWELL

El Manchester City de Guardiola, primer finalista de la Champions (2-0)

L'equip de Pep Guardiola, que ja va guanyar a l'anada, ha superat el PSG amb un doblet de Riyad Mahrez. El City disputarà la seva primera final de Champions contra el vencedor de la semifinal entre el Chelsea i el Reial Madrid

Francesc LatorreActualitzat

El Manchester City és el primer finalista de la Lliga de Campions. L'equip que entrena Pep Guardiola serà a la final d'Istanbul després d'eliminar el París Saint -Germain. Els britànics ja havien guanyat a l'anada (1-2) i aquest dimarts han rematat la feina a casa, on també han guanyat per 2-0. D'aquesta manera, el City jugarà la seva primera final de la màxima competició europea.

El PSG afrontava l'operació remuntada amb una baixa molt sensible a l'onze inicial. Mbappé ha començat el partit a la banqueta per culpa d'unes molèsties musculars. De fet, no ha jugat ni un sol minut. El partit ha començat amb la gespa totalment emblanquinada a conseqüència de l'aiguaneu que hi ha caigut una estona abans. Això ha fet que en els primers compassos la pilota rodés amb més dificultats de les normals. Al minut 6, l'àrbitre del partit, Björn Kuipers, ha assenyalat penal a favor del PSG per mans de Zinchenko però ha hagut de rectificar amb l'ajuda del VAR perquè la pilota li havia tocat clarament a l'espatlla. I en el minut 10 ha arribat el primer del conjunt de Guardiola. L'ha fet Riyad Mahrez, que ha recollit un refús defensiu de Florenzi a xut de De Bruyne. La jugada, per cert, havia començat amb una passada llarga sensacional del porter Ederson per a Zinchenko.

El gol no ha descentrat els de Pochettino, que tenien més la pilota i que de seguida n'han tingut una de molt clara per empatar. Marquinhos ha saltat més que ningú dins de l'àrea per connectar un cop de cap que s'ha estavellat al travesser. Més clara fins i tot és la que ha tingut un instant després Angel de María. L'argentí s'ha trobat amb la pilota als peus després d'una mala sortida del City des de darrere però ha xutat fora quan Ederson no era a la seva porteria. A poc a poc els citizens han anat anivellant la possessió de la pilota i al PSG li costava més arribar. De fet, no han xutat més fins al minut 35, quan Ander Herrera ho ha provat des de lluny sense sort. El marcador ja no s'ha mogut més i el primer temps ha acabat amb l'avantatge mínim dels locals.

La segona part -amb la gespa ja en bones condicions- ha començat amb un City dominador i això s'ha traduït en el segon dels anglesos en el minut 63. L'ha fet altra vegada Mahrez culminant un excel·lent contracop dels blues i a centrada de Phil Foden. Els nervis s'han instal·lat al quadre parisenc i Di Maria ha estat expulsat amb vermella directa per una trepitjada voluntària a Fernandinho després que la pilota sortís per la línia de banda. Amb un jugador menys i l'eliminatòria impossible, el PSG s'ha desdibuixat i el City ha començat a jugar a plaer. El minut 77 Phil Foden hauria pogut fer el tercer però el seu xut creuat s'ha estavellat a la base del pal esquerre de la porteria de Navas. Ha estat la darrera ocasió d'un partit que s'ha fet espès en el seu tram final.

Guardiola i els seus estaran atents aquest dimecres al desenllaç de la segona semifinal. Chelsea o Reial Madrid seran el seu rival a la final de la Champions.