El City, preparat per recomençar la nova Premier League a casa
Futbol

El Manchester City presenta al TAS el seu recurs contra l'exclusió de les competicions europees

El club anglès intenta des d'avui i fins dimecres que es revoqui la sanció de dos anys sense poder jugar a Europa

Actualitzat

El Manchester City es juga el seu futur a curt i mitjà termini aquesta setmana. Des d'aquest dilluns i fins dimecres, el club anglès presenta al TAS el seu recurs contra la sanció que li ha imposat la UEFA de dos anys sense poder competir en competicions europees per haver trencat les normes del "fair play" financer. 

La vista es farà per videoconferència i el veredicte s'espera per al mes de juliol. El recurs del City respon a la decisió de la comissió de control financer de la UEFA del 14 de febrer passat d'imposar una sanció de 2 temporades sense competicions europees, a més d'una multa de 30 milions d'euros. El màxim organisme europeu considera que el club anglès va camuflar una injecció econòmica del seu propietari, el xeic Mansour, sota la forma d'una esponsorització. Ferran Soriano, director general del City, considera que la decisió de la UEFA és totalment injusta i es deu més a criteris polítics.

"Els nostres seguidors poden estar segurs de dues coses: que l'acusació és falsa i  que farem tot el possible per demostrar-ho." 

Hi ha un precedent recent de sanció per motius similars: el Milan no ha pogut participar aquesta temporada en la Lliga Europa per motius semblants. El litigi encara deixaria al City la possibilitat d'anar a la justícia suïssa. El veredicte final s'espera amb doble interès a la ciutat de Manchester, ja que el United té molts números de ser el beneficiari directe d'una plaça de Champions de la pròxima temporada en cas que el seu rival ciutadà en sigui exclòs.

Pep Guardiola ja ha declarat que, encara que es faci efectiva la sanció, ell es mantindrà a la banqueta del City. En canvi, els jugadors no ho tenen tan clar. Kevin de Bruyne, per exemple, ja va declarar recentment que "un any sense jugar a Europa es podria resistir, però dos són massa". Els rivals continentals de l'equip també estaran a l'aguait per si poden pescar alguna peça de primer ordre. En qualsevol cas, el manteniment de la sanció comportaria pèrdues milionàries per al vigent campió de la Lliga anglesa i un cop molt dur en les seves aspiracions d'instal·lar-se en l'elit continental.    

      

 

Anar al contingut