El Manchester City imposa la seva contundència a Basilea i resol el seu pas als quarts de final (0-4)

El conjunt de Pep Guardiola ha demostrat la seva enorme superioritat sense necessitat de fer un gran partit i no ha donat cap opció als suïssos. Gündogan (2), Bernardo Silva i el "Kun" Agüero han fet els gols dels anglesos

David CarballoActualitzat

El Manchester City ha deixat sentenciat el seu pas als quarts de final de la Lliga de Campions amb una victòria incontestable per 0 a 4 al camp del Basilea. El conjunt de Pep Guardiola ha demostrat la seva enorme superioritat sense necessitat de fer un gran partit i no ha donat cap opció als suïssos, convertint el partit de tornada en un autèntic tràmit.

La diferència de qualitat entre els dos equips ha quedat manifesta amb la contundència a les àrees. El Basilea s'ha mostrat molt innocent en els metres finals, tot al contrari que els anglesos, que han estat un martell ofensiu. Poc abans del primer quart d'hora, Gündogan ha inaugurat el marcador amb un cop de cap després d'un córner picat per De Bruyne.

Els locals no han tingut temps per reaccionar i quatre minuts més tard, Bernardo Silva ha fet el segon amb una volea que ha comptat amb la col·laboració del porter Vaclik. El City ha culminat la seva exhibició ofensiva en el minut 23, quan el "Kun" Agüero ha fet el 0 a 3 amb un xut ajustat des de la frontal de l'àrea.

Després de la tempesta ha arribat la calma. Amb un marcador tan favorable, el City ha baixat el ritme i s'ha dedicat a tenir el màxim control de la pilota davant un rival pràcticament inofensiu en els primers 45 minuts. En l'inici de la represa, Ederson ha evitat que el Basilea retallés distàncies desviant a córner un xut d'Oberlin. Però del possible 1 a 3 s'ha passat al 0 a 4 en el minut 54 amb un golàs de Gündogan, que ha tret les teranyines de l'escaire de la porteria de Vaclik.

Amb el partit i l'eliminatòria absolutament sentenciada, Guardiola ha aprofitat per donar minuts a Leroy Sané i David Silva, que necessiten agafar ritme després de recuperar-se de les seves respectives lesions. Una dura entrada de Serey Die sobre Gündogan ha escalfat els ànims d'un tram final bastant ensopit. Amb aquest triomf contundent, el City posa peu i mig als quarts de final i segueix completant una temporada fantàstica.