El Manchester City goleja un dèbil Schalke i certifica una plàcida classificació pels quarts de la Champions (7-0)

L'equip de Pep Guardiola, líder de la Premier, no ha tingut cap problema per desfer-se d'un desastrós Schalke 04, 14è classificat de la Bundesliga

Xavi TorresActualitzat

El partit ha demostrat que les dinàmiques, en el futbol, són importants. L'equip de Pep Guardiola, líder de la Premier amb un títol (Copa de la Lliga) i vuit victòries en els darrers 9 partits, no ha tingut cap problema per a accedir als quarts de final de la Lliga de Campions davant del Schalke 04, actual 14è classificat de la Bundesliga, situat a quatre punts del descens i amb dos dels seus millors davanters, Uth i Harit, apartats de l'equip per indisciplina. A això cal afegir el resultat de l'anada, un 2 a 3 favorable al City que deixava entreveure la solució de l'eliminatòria.

A la primera part, l'equip local ha superat el 70% de possessió de la pilota. Als 2', Agüero ja ha avisat amb una rematada al pal però els gols no han arribat fins al darrer quart d'hora. Als 32 minuts, l'àrbitre francès Clément Turpin ha assenyalat penal de Bruma a Bernardo Silva. El Kun Agüero, a l'estil Panenka, ha fet l'1 a 0. El Schalke s'ha desfet com un sucre al cafè i tres minuts després ha encaixat el segon. Passada profunda de Walker a Sterling, que ha arribat fins a la línia de fons abans de fer la passada enrere perquè, de nou, Agüero marqués el segon amb una rematada que ha entrat a la porteria per sota les cames del porter Fährmann. Cinquè gol de l'argentí a la Champions. La sagnia abans del descans s'ha tancat amb el 3 a 0 de Sané després d'un excel·lent servei a l'espai de Zinchenko. Cap notícia ofensiva dels alemanys. Al descans, partit i eliminatòria tancada.

Tot i que el City ha baixat molt la intensitat en el seu futbol, ha continuat dominant a plaer també a la segona part. Sané ha estat l'home d'aquest període. Als 50' s'ha presentat sol davant la porteria dels alemanys però no ha sabut definir. Ho ha tornat a provar als 53, amb més encert, però l'àrbitre ha anul·lat el seu gol per fora de joc. Dos minuts després, el 4 a 0: passada boníssima de Sané a l'espai perquè Sterling defineixi a la perfecció. En el 5 a 0, als 71 minuts, també ha intervingut Sané, aquest cop per fer l'assistència a Bernardo Silva que, venint des de la segona línia, ha sabut batre Fahrmann. I en el sisè (77'), de nou, passada definitiva de Sané i gol del jove de 18 anys, Phil Foden, que acabava d'entrar al terreny de joc. Una curiositat: els sis primers gols han hagut de passar pel VAR. El 7 a 0 definitiu, als 84', l'ha marcat el brasiler Gabriel Jesús, també acabat d'incorporar al joc.

Tot i la prudència de Guardiola en les seves manifestacions, el Manchester City ha demostrat avui estar preparat per a qualsevol repte.