Els jugadors del City celebren el gol de De Bruyne (Sergio Pérez / Reuters)

El Manchester City de Guardiola assalta el Bernabéu (1-2)

Gabriel Jesús i De Bruyne, de penal, han remuntat el gol inicial d'Isco i donen avantatge al conjunt anglès de cara a la tornada

Xavi TorresActualitzat

El Manchester City de Pep Guardiola ha guanyat amb tota justícia el Reial Madrid al seu santuari després d'una segona part antològica de Kevin de Bruyne que ha sabut liderar el conjunt anglès per a donar-li avantatge en l'eliminatòria.

La primera part ha estat molt igualada. Tots dos equips han exhibit molt respecte pel seu rival i han preferit no perdre l'ordre a anar a buscar el gol de manera obsessiva. Fins als 21 minuts ningú ha creat perill. Aleshores, una passada profunda de De Bruyne sobre Gabriel Jesús ha acabat amb un xut fort ben resolt per Courtois. La rèplica madridista, deu minuts després: Mendy fa la centrada, Benzema remata de cap i el porter Ederson treu una ma salvadora. Vinicius, tot sol per aprofitar el refús, ha relliscat i ha desaprofitat el que semblava una ocasió fàcil de materialitzar. La primera part ha acabat amb l'enèsima lesió de Laporte, que ha hagut de ser substituït per Fernandinho als 33 minuts, i amb una segona ocasió del Manchester City (45') a la sortida d'un córner de De Bruyne rematat per Gabriel Jesús i refusat entre Ramos i Casemiro sobre la mateixa línia de gol. Poca cosa pel que s'esperava.

Els de Guardiola, en canvi, han encarat millor la segona part i en deu minuts han tingut tres excel·lents ocasions de Mahrez. En la primera (50'), la seva rosca ha fregat el pal dret de Courtois; en la segona (56'), el porter belga ha refusat amb els punys un xut al primer pal; i en la tercera (57'), la més clara de totes, Courtois li ha guanyat la partida al davanter algerià en una acció d'un contra un. Al Bernabéu, tantes ocasions desaprofitades s'acaben pagant.

Als 60 minuts, una pilota perduda entre Otamendi i Rodri ha provocat una contra de Vinicius que Isco, tot sol des del punt de penal, ha sabut finalitzar amb encert. El gol ha descentrat uns minuts el Manchester City que ha vist com Ramos (71') ha estat a punt de fer el segon amb una rematada que Fernandinho ha refusat amb el cos a córner. Curiosament, quan tot semblava decidit, el ManCity ha capgirat el marcador en quatre minuts. Als 78, ha empatat gràcies a una centrada de De Bruyne que ha rematat Gabriel Jesús de cap, a l'esquena de Ramos. I als 82, un clar penal de Carvajal a Sterling ha servit al mateix De Bruyne per fer l'1 a 2 pels anglesos. El forat, pels madridistes, encara s'ha fet més gran quan, als 86 minuts, Sergio Ramos ha estat expulsat per fer falta sobre Gabriel Jesús quan aquest marxava tot sol contra Courtois. No jugarà la tornada. El partit ha acabat amb domini total dels de Pep Guardiola, que han fet un pas important –però no definitiu- per accedir als quarts de final de la Lliga de Campions.