El Mallorca guanya el Màlaga (2-0) i es col·loca en zona de Lliga Europa

El Mallorca s'ha col·locat amb 21 punts en zona de Lliga Europa després de guanyar a l'Ono Estadi el Màlaga. El partit es va mantenir igualat fins a la segona part, quan dos gols de Webo i el Chori Castro van sentenciar els andalusos. En altres partits de la jornada, la Reial va guanyar a Gijón (1-3) i es confirma com un dels equips revelació de l'any. També va sumar els tres punts el Racing contra el Dépor (1-0). L'Hèrcules va guanyar el Llevant (3-1) gràcies a la parella de davanters Trézéguet-Valdez. A San Mamés, l'Athletic va derrotar l'Osasuna amb un gol agònic de Gurpegi en el descompte. I a Mestalla, el València va derrotar l'Almeria en el debut de José Luis Oltra a la banqueta andalusa (2-1).

Mallorca, 2 - Màlaga, 0

El Màlaga no aixeca el cap i ni amb Pellegrini aconsegueix sumar punts. El Mallorca va sentenciar els malaguenys a la segona meitat. Fins llavors, el xoc no havia tingut gaire història: una rematada al pal de Welligton i un xut del Chori Castro desviat pel porter visitant, Rubén, en una de les accions més destacades del partit. Webo va avançar el Mallorca després de batre Rubén en un mà a mà en el minut 5 de la represa. El punta local es va aprofitar d'una gran passada en profunditat per estrenar el marcador. Sense temps de reaccionar, el Màlaga va encaixar el segon gol. Aquest cop va ser el Chori Castro amb un xut des de l'interior de l'àrea. El Màlaga es va estirar buscant l'empat però no va poder marcar ni de penal. A un minut del final, Eliseu va llançar un penal que va poder parar Aoutate. Els malaguenys continuen en zona de descens.

Racing, 1 - Dépor, 0

Dos equips necessitats de punts es van enfrontar aquest diumenge a l'estadi del Sardinero. El Racing va fer valer el gol de Rosenberg a la segona meitat per emportar-se tres importantíssims punts. L'equip entrenat per Miguel Ángel Portugal va disposar de fins a quatre ocasions claríssimes de gol, dues de Kennedy i dues de Bolado, que va perdonar durant la primera part. En canvi, el Deportivo només va crear perill amb un xut d'Adrián al pal en el minut 10. A la segona, el jugador del Racing Rosenberg va obrir el marcador en rematar amb el genoll una centrada des de la banda dreta. A pocs minuts del final, i quan el Deportivo pressionava, l'àrbitre va assenyalar un dubtós penal a favor dels locals, que Rosenberg va desaprofitar. El Racing agafa aire amb aquests tres punts i s'iguala amb el Dépor amb 14 punts.

Sporting, 1 - Reial Societat, 3

La Reial Societat es va refer de la derrota contra l'Atlètic a Anoeta amb una brillant victòria a El Molinón que li permet acostar-se a la zona europea. I això que el partit no va començar gens bé per als donostiarres, ja que al minut 2 Gregory va avançar l'Sporting amb un cop de cap a la sortida d'un córner. Però la resposta dels visitants va ser immediata i en el minut 11 Xabi Prieto va fer l'empat a un culminant un ràpid contraatac amb un xut creuat després de rebre una assistència d'esperó de Joseba Llorente. En l'últim sospir de la primera meitat, Zurutuza, després d'una gran jugada individual de Griezmann, va completar la remuntada visitant. La sentència definitiva va arribar en el temps de descompte, quan Aranburu va acabar d'enfonsar l'Sporting.

Hèrcules, 3 - Llevant , 1

La parella ofensiva formada per David Trézéguet i Nelson Valdez s'està convertint en un malson per a la majoria d'equips de la Lliga. Al Rico Pérez d'Alacant, el francès i el paraguaià, amb un doblet el dia del seu aniversari, van liderar la victòria de l'Hèrcules contra el Llevant. Valdez va inaugurar el marcador en el minut 39 després de recollir un mal refús de Reina, però l'alegria els va durar ben poc als locals perquè en la següent jugada el Llevant va marcar l'empat a un. Rubén Suárez, en la primera pilota que va tocar, va rematar la centrada de la mort de Xisco Nadal. A la represa, l'Hèrcules va ser molt superior i va acabar de rematar el seu rival amb dos gols de la seva parella màgica. Trézéguet va fer el segon al 63 i ja acumula set gols a la Lliga, tots marcats en jornades senars, i Valdez, en el 67, va establir el definitiu 3-1 amb una gran rematada en planxa.

Athletic Club, 1 - Osasuna, 0

A San Mamés, el disputat enfrontament entre l'Athletic Club i l'Osasuna es va resoldre de manera agònica després de més de 90 minuts de màxima igualtat. I és que bascos i navarresos van haver d'esperar al descompte per veure com un cop de cap de Gurpegi a la sortida d'un córner permetia als bilbaïns obrir el marcador de manera gairebé definitiva. El migcampista va rematar la centrada al primer pal i va superar Ricardo, i va portar San Mamés al deliri. L'Osasuna, que no va fer mal partit i que podria haver-se avançat en més d'una ocasió, no va tenir temps per fer l'empat i va caure de la pitjor manera possible.

València, 2 - Almeria, 1

El debut de José Luis Oltra a la banqueta de l'Almeria de moment no va servir de revulsiu perquè el conjunt andalús pugui sortir de la zona de descens. En un escenari tan complicat com Mestalla, el València es va imposar gràcies a dos gols de Soldado, un a cada part. Ulloa, en l'últim minut, va posar una mica d'emoció retallant distàncies, però ja va ser massa tard.