Rubén Castro, autor del gol decisiu, amb Cristian Tello (EFE)

Rubén Castro dona la victòria al Betis davant del Leganés en la seva tornada de la Xina (3-2)

Un penal en els últims minuts ha donat la victòria als andalusos després de la remuntada madrilenya. L'ha transformat Rubén Castro en el seu retorn de la Xina

El Betis ha guanyat 3-2 el Leganés i es situa a 2 punts dels llocs de la classificació que donen accés a la competició europea. Tello ha aconseguit el gol 500 de la Lliga 2017-18 en el minut 20 i, en el 40, l'incombustible Joaquín ha anotat el 2-0. Els visitants, però, han reaccionat. En el minut 44, el català Gerard Gumbau ha fet el 2-1, el seu primer gol a Primera Divisió, i, en el 71, Eraso ha empatat a 2. En el minut 83, Rubén Castro ha donat la victòria als de casa transformant un penal per unes mans d'Amrabat. Era el primer partit d'aquesta temporada del davanter amb el seu equip, després d'haver estat cedit fins ara a un equip de la lliga xinesa.

L'Alabès respira

L'Alabès ha sortit de la zona de descens amb el seu triomf, per 1-0, al camp del Sevilla. Des de l'arribada d'Abelardo a la banqueta, els bascos han guanyat 4 dels 6 partits que han disputat, derrotant rivals directes en la lluita per la salvació, com el Las Palmas i el Màlaga. Manu García, en el minut 51, ha estat l'autor de l'únic gol del matx aprofitant una pilota penjada per Munir. En l'equip local ha debutat, en el minut 74, Hernán Pérez, cedit per l'Espanyol en el mercat d'hivern. L'Alabès ha disputat els últims minuts amb un jugador menys per l'expulsió en el tram final d'un altre jugador amb passat blanc-i-blau, Rubén Duarte.

El Llevant hi posa les ocasions; el Celta, el gol

El Llevant ha tingut mes ocasions de gol que el Celta, i força més clares, però la seva incapacitat per materialitzar-les i el bon partit del porter visitant, Rubén Blanco, els ha condemnat a la derrota, per 0 a 1, davant dels de Juan Carlos Unzué. L'únic gol del partit l'ha fet Pione Sisto en el minut 37, arrodonint una bona combinació amb Iago Aspas. El director esportiu del FC Barcelona, Robert Fernández, ha assistit al partit.

La derrota del Màlaga li costa el càrrec a Míchel

El Getafe ha agreujat la crisi del Màlaga de Míchel, que aquest divendres, en el partit que obria la jornada 19 de la Lliga, ha encaixat la seva quarta derrota consecutiva a la competició (1-0). El tècnic dels andalusos, molt discutit, ha desaprofitat la seva última oportunitat de mantenir el càrrec a l'estadi on va començar la seva trajectòria a les banquetes de la Primera Divisió. L'únic gol del matx ha estat obra de Juan Cala en el minut 73. La primera volta de la Lliga del Màlaga ha estat per oblidar: tres victòries, dos empats i 14 derrotes.