El mal geni de Felipe Reyes, clau en l'ajustada derrota del Reial Madrid a casa davant l'Olympiacos (79-80)

En una jugada on els madridistes podien haver-se escapat de 8 punts, una tècnica a Felipe ha permès als grecs tornar-se a posar al davant en el marcador

Daniel AlentoActualitzat

L'Olympiacos ha superat el Reial Madrid 79-80, una derrota que fa perdre als madridistes un lloc a la classificació, del quart al cinquè. Els grecs s'han vist ajudats per un rampell de mal geni de Felipe Reyes, i han acabat guanyant, tot i que la seva gran estrella, Vassilis Spanoulis, no ha sumat cap punt. El mal dia dels locals en els tirs lliures, 17 de 27, també ha jugat al seu favor.

Els blancs han obert el partit intentant que Vassilis Spanoulis no anotés. Els grecs trobaven els punts a les mans dels seus homes alts, Georgios Printezis (21 punts, 6 rebots) i Nikola Milutinov (8 punts, 12 rebots). El Madrid ha aconseguit la iniciativa amb els triples de Trey Thompkins (20 punts, 5 de 6 en triples), però, a poc a poc, els visitants han imposat la seva defensa. El primer quart ha acabat 20-21. En el segon, amb l'encert de Kyle Wiltjer (12 punts), fill de l'exblaugrana Greg, i de Hollis Thompson, l'Olympiacos ha marxat de 8 punts, que han quedat en 6 al descans, 39-45.

En la represa el Madrid s'ha refet liderat per Thompkins i Luka Doncic (27 punts). El jove eslovè, aprofitant una assistència de Facundo Campazzo, ha empatat a 60. El tercer període s'ha tancat amb un resultat de 62 a 65. Els de Pablo Laso s'han tornat a posar al davant en el marcador en els primers compassos de l'últim quart amb un parcial de 9-0.

Una falta antiesportiva de Spanoulis sobre Felipe Reyes podia haver donar un impuls definitiu als madrilenys (73-70), però el pivot ha estat castigat amb una tècnica per donar una puntada a la pilota després d'errar dos tirs lliures i Printezis ha arrodonit la jugada amb un triple (73-74). En uns minuts finals de tensió, Doncic i Printezis han assumit el liderat dels seus respectius equips. El madridista, en l'última possessió, no ha aconseguit l'espai per fer un últim llançament.