El Madrid supera el Mallorca en un plàcid partit disputat sobre una intensa nevada al Bernabéu (2-0)

Ni la neu ni la visita de l'equip revelació de la Lliga al Bernabéu van ser obstacles per al Reial Madrid. Els blancs van superar sense problemes el Mallorca en un partit plàcid i que es va disputar sota una intensa nevada durant els 90 minuts de joc. Higuaín, amb un gran xut de rosca, va inaugurar el marcador en el minut 7 i Granero, en el 50, va sentenciar aprofitant una errada d'un defensa balear. Amb aquesta còmoda victòria, l'equip de Manuel Pellegrini manté la seva pressió, però segueix a dos punts del Barça, que no va fallar en la seva visita a Tenerife.

Una forta nevada sobre el Bernabéu no va impedir que es disputés el partit. Amb una temperatura de tres graus negatius, la calefacció instal·lada sota la gespa va deixar el terreny de joc en perfectes condicions. Tot i que el Mallorca va començar dominant, el Madrid va aprofitar la primera ocasió que va tenir per avançar-se en el marcador. Higuaín, en el minut 7, va enviar una rosca diabòlica a l'escaire dret d'Aouate. Gran gol de l'argentí, que ja n'ha marcat onze en aquesta Lliga. El Mallorca va poder replicar a l'instant, però el "Chori" Castro no va tenir l'olfacte de les últimes jornades i va rematar amb el cap fora tot sol al segon pal.

El retorn de Kaká a l'onze titular un cop recuperat de la pubàlgia no va provocar la sortida de Van der Vaart de l'equip, però l'holandès es va haver de retirar lesionat en el minut 20. Abans del descans, els de Pellegrini van perdonar dues clares ocasions per fer el 2-0. Primer, Kaká no va culminar bé una paret amb Cristiano Ronaldo i, segon, el portuguès va rematar fora després de fer un gran control a l'interior de l'àrea. Els balears, bastant tous en defensa, van perdre la seva opció amb una acció individual de Julio Álvarez, que va picar sense gaire encert la pilota per sobre de Casillas.

Plàcida segona part

A la represa, el Madrid va incrementar el seu domini i va deixar el matx vist per a sentència en el minut 50. Granero va aprofitar una errada de Josemi en el seu intent per refusar la pilota de la seva àrea i va rematar de volea al segon pal al fons de la xarxa. Amb el 2-0, els blancs van aixecar el peu de l'accelerador i el Mallorca no va tenir gaire convicció en el seu intent per mantenir-se amb opcions de treure un resultat positiu.

Fins i tot els blancs van poder obtenir una victòria per un resultat molt més ampli, però Cristiano Ronaldo no va tenir el punt de mira encertat i va perdonar el tercer davant un Mallorca que va abaixar els braços abans d'hora. Els balears, que arribaven al Bernabéu com a equip revelació de la Lliga i en zona de Champions, van demostrar que lluny del seu estadi són un equip molt vulnerable. El Madrid segueix amb la seva pressió asfixiant sobre el Barça i suma 41 punts, dos menys que els blaugrana, que no van fallar en la seva visita al camp del Tenerife.

Un aficionat del Madrid mor per un infart al Bernabéu

Antonio Garae García, de 72 anys, va morir d'un infart a l'estadi Santiago Bernabéu durant el descans del partit entre el Reial Madrid i el Mallorca. L'aficionat madridista, que vivia a Getafe, però que no era soci abonat del club blanc, va morir a l'ambulància que el traslladava d'urgència a l'Hospital de La Paz de la capital.