El Madrid obté una plàcida victòria a San Mamés i es manté a dos punts del Barça (1-4)

El Reial Madrid va sumar ahir una de les victòries més plàcides que es recorden en les seves visites a San Mamés davant un Athletic molt innocent i que va donar moltes facilitats defensives. Els blancs van marxar al descans amb un 0-2 al seu favor amb gols de Sergio Ramos i Van Nistelrooy i en l'inici de la represa, de nou l'holandès va fer el tercer. Fernando Llorente va fer el gol de l'honor dels locals i Guti, en un contraatac, va establir el definitiu 1-4. Amb aquesta victòria, el Madrid es manté a dos punts del Barça i té intactes les opcions de lluitar fins al final pel títol de Lliga.

Amb les novetats de Beckham i Cicinho a l'onze titular, el Madrid va saltar a la gespa de San Mamés conscient de la importància de sumar els tres punts en joc després de les victòries dels seus dos màxims rivals en la lluita pel títol. Tot i això, l'Athletic, també necessitat de punts per allunyar-se de la zona de descens, va ser l'equip que va començar dominant però la seva gran feblesa defensiva va permetre als blancs avançar-se en el marcador en el minut 14. Beckham, que va lluir un "new look" ros, va picar una falta a l'interior de l'àrea i Sergio Ramos, sense cap tipus d'oposició, va rematar amb el cap al fons de la xarxa d'Aranzubia.

En la primera arribada amb perill del Madrid, els de Capello van tornar a demostrar la seva màxima eficàcia i amb el marcador a favor van cedir completament la iniciativa a un Athletic molt innocent. Amb Urzáiz i Yeste a la banqueta, els de Mané van veure molt disminuït el seu poder ofensiu i ni Etxeberria, ni Javi Martínez ni Iraola van estar encertats en els seus intents de batre Casillas. L'Athletic tenia la pilota però en canvi, el Madrid va disposar d'una clara ocasió per fer el segon en el minut 30. Beckham va demostrar que el cop de cap no és la seva especialitat i va rematar fluix a les mans d'Aranzubia. I només quatre minuts després, va arribar el 0-2. Enèsima errada defensiva dels bascos i Van Nistelrooy, completament sol a l'àrea petita, va rematar a plaer una centrada de Cicinho.

Fins al descans, l'Athletic va intentar sense èxit reduir distàncies per afrontar la segona part amb mínimes esperances de remuntada, però només començar la represa, els blancs van acabar d'ensorrar les mínimes opcions dels locals amb el 0-3. Després d'un embolic a la sortida d'un córner, Van Nistelrooy va recollir una pilota morta i va afusellar Aranzubia, que només va poder veure com la pilota entrava al fons de la seva porteria.

Mané va haver d'esperar que el seu equip perdés per tres gols de diferència per donar entrada a Yeste i Urzáiz i només la seva presència al camp va donar una mica més de consistència al joc del seu equip. Tot i la lleugera millora dels bascos, el Madrid pràcticament no va passar angúnies i Casillas es va encarregat d'evitar l'1-3 en dues bones intervencions a xuts d'Iraola i Urzáiz. Amb l'Athletic abocat a l'atac, els blancs van trobar molts espais i en un ràpid contraatac, Higuaín va poder fer el quart en el minut 72 però la seva rematada es va estavellar al pal amb Aranzubia batut.

I del possible 0-4 es va passar a l'1-3 a deu minuts del final. Fernando Llorente, de cap, va fer el gol de l'honor de l'Athletic, una mínima alegria per a l'afició de San Mamés, que va veure com tres minuts més tard, Guti va culminar un ràpid contraatac picant la pilota per sobre de la sortida d'Aranzubia. El Madrid va sumar una de les victòries més plàcides que es recorden en les seves visites al feu bilbaí i es manté a dos punts del Barça mentre que l'Athletic també es manté a dos punts, però en el cas dels bascos, de la zona de descens.