Els russos han superat els actuals campions per un contundent 0 a 3 (EFE)

El Madrid fa el ridícul i cau golejat al Bernabéu davant del CSKA (0-3)

El CSKA de Moscou queda fora d'Europa però sempre podrà dir que va guanyar els dos enfrontaments jugats contra el campió. El públic xiula Isco i el jugador malagueny s'encara amb els seguidors blancs

Josep CochActualitzat

El Reial Madrid venia d'encadenar quatre victòries consecutives després de caure amb estrèpit a Ipurua davant l'Eibar. Aquesta millora que els ha tornat a posar en places de Champions a la Lliga, que els ha permès superar la fase de setzens a la Copa i passar als vuitens de la Lliga de Campions com a primers de grup, l'han llençat a les escombraries en 90 minuts en un partit en què no hi havia res en joc, esportivament parlant. Però com s'ha demostrat, sí que hi tenien molt a perdre davant d'un CSKA que ni s'ha classificat per a la Lliga Europa.

El Madrid ha sortit amb Vallejo i Javi Sánchez de centrals, i amb Fede Valverde i Marcos Llorente al mig del camp acompanyant Isco, que venia de jugar 24 minuts al darrer partit de Lliga contra l'Osca. Sí, el Madrid arribava a aquest darrer partit de la fase de grups amb els deures fets i sent primer de grup.

No obstant això, volien tancar la fase oferint una bona imatge als seus seguidors, i Solari donant minuts a jugadors que un futur proper poden ser importants. A la primera part, tot els ha sortit torçat. El Madrid ha tingut algunes oportunitats: en el minut 23, Vinicius, i tot seguit, Marco Asensio, que ha estavellat la pilota a la creueta; al 29, el balear un altre cop ha fet lluir Akinfeev; i al minut 31, Benzema i Marco Asensio, molt actiu als primers 45 minuts. Però el porter rus ho aturava tot.

I al minut 37, en la primera jugada dels russos, ha arribat el primer terratrèmol al Bernabéu. Chalov ha retallat Javi Sánchez i ha creuat la pilota a la dreta de Courtois davant la incredulitat del Bernabéu. Però encara n'hi ha hagut més. Amb els jugadors del Madrid encara tocats pel gol, ha arribat el segon. Gran jugada ofensiva del CSKA, amb passada d'esperó de Chalov cap a Fernandes; aquest ha rematat en primera instància, i el porter belga del Madrid ha rebutjat la pilota, un rebot que l'altre lateral, Schenikov, ha aprofitat per establir el 0 a 2 en el minut 42.

Isco, a la represa, ha tingut la primera gran oportunitat, però el seu xut, que no havia agafat trajectòria de porteria, ha acabat sortint a córner. Els seguidors del Reial Madrid no li han perdonat l'acció i ha estat xiulat amb contundència. La resposta del malagueny, girant-se a les graderies de males maneres, no ha agradat als madridistes, que han convertit la segona part del migcampista blanc en un veritable viacrucis.

Ni l'entrada de Gareth Bale i Tony Kroos han donat aire a l'equip. L'equip de Santi Solari encara ha generat menys perill que a la primera meitat. I els moscovites han anat seguint el seu guió: segurs i estables en defensa, amb instint depredador a l'atac, poques arribades però molt efectives.

I en una d'aquestes, la primera clara a la segona part, ha arribat el tercer gol, obra del jove islandès Sirgudsson, de només 19 anys. Però no ha estat el gol en si, ha estat la jugada, la manera com ha mogut la pilota l'equip moscovita davant la indolència de la defensa blanca, que s'han limitat a seguir amb la vista la jugada trenada del CSKA.

Desfeta del Madrid en tots els àmbits, i un Santiago Solari que queda en evidència davant dels seguidors madridistes, gens acostumats a espectacles com el que s'ha vist aquesta tarda al Bernabéu. I molt més greu encara en produir-se en la seva gran competició, la Champions.

El Vicktoria Plzen, a la Lliga Europa

En l'altre partit del grup, el Vicktoria Plzen ha aconseguit el seu objectiu d'accedir a la Lliga Europa en superar la Roma per 2 a 1. Kovaric ha avançat els txecs en el 62, Ünder ha emptat en el 68 per la Roma, i en el 72 Chory ha establert el definitiu 2 a 1 que donava la classificació al Plzen.