El Reial Madrid fa el de sempre i supera l'Alabès (2-0)

Els de Zidane han disposat de quatre penals a favor -els tres últims consecutius- des del retorn de la competició després de l'aturada per la Covid-19. Un penal, transformat per Benzema, i un gol d'Asensio validat pel VAR quan havia estat anul·lat per fora de joc els apropa una mica més al títol de Lliga

Josep CochActualitzat

El Madrid ha fet un pas ja gairebé definitiu cap al títol de Lliga en imposar-se a un Alabès en caiguda lliure per 2-0 quan només queden tres jornades per al final. Però com és habitual des del retorn de la competició la victòria blanca ha arribat envoltada d'una nebulosa de polèmica. Un primer gol de penal i un segon validat pel VAR han aplanat el camí dels de Zidane cap a una nova victòria, la vuitena consecutiva.

Primer ensurt per al Madrid, que entre el pal primer i després Varanes, des de sota els pals, han salvat el primer gol de l'Alabès quan només s'han jugat quatre minuts de partit. Joselu, primer, ha rematat al travesser i, tot seguit, Lucas, també amb el cap, però la seva rematada l'ha tret el central francès des de la línia de gol. La jugada havia començat amb una centrada d'Edgar des de la línia de fons. Els blancs amb moltes baixes en defensa: Ramos, Carvajal, Nacho i Marcelo. I en el minut 10 penal favorable al Reial Madrid per una caiguda de Mandy per una entrada de Ximo Navarro. El penal la llançat Benzema -en absència de Sergio Ramos- que ha fet pujar el primer gol al marcador, un gol que apropa una mica més els blancs al títol de Lliga. I en el 18 Roberto ha rebutjat amb els peus una rematada a la seva porteria de Camarasa que s'havia llançat al terra per tapar la rematada d'Asensio. L'autor del penal, Ximo Navarro, ha deixat el terreny de joc lesionat i en el seu lloc ha entrat Martín Aguirregabiria. I Bourke ha disposat de l'ocasió per empatar en el 26, però la rematada de l'escocès ha trobat reposta en Courtois, que s'ha estirat per rebutjar la pilota. En aquesta jugada s'ha lesionat també l'àrbitre del partit, Gil Manzano, que ha hagut d'aturar el partit per ser atès per les assistències. L'Alabès ha continuat plantant cara i una gran jugada de Bourke, que ha desbordat Militao per velocitat, però Joselu s'ha equivocat i no ha deixat passar la pilota que anava per Lucas, més ben col·locat per fer la rematada. Nova ocasió perduda dels "babazorros". Després de cinc minuts d'afegit s'ha arribat al descans amb avantatge mínim per al Reial Madrid. Un Madrid al que han xiulat quatre penals des de la tornada de la competició -tercer consecutiu-, penals que, a més, han servit per obrir el marcador.

A la represa hi hagut un canvi, un que és poc habitual. Gil Manzano no s'ha recuperat dels problemes físics i ha estat substituït pel quart àrbitre, l'alacantí Rodríguez Carpallo, col·legiat de la Segona divisió B. I la primera decisió ha arribat acompanyada de polèmica, ja que després d'anular un gol per fora de joc de Benzema, que havia assistit a Marco Asensio, ha estat rectificat pel VAR que ha donat el gol del mallorquí com a legal. Així les coses, el Madrid, en el minut 52, s'ha avançat 2 a 0 davant de l'Alabès. Amb el Madrid jugant a plaer, després que Juan Ramón López Muñiz plantegés un partit més ofensiu a la segona part, han arribat més ocasions dels blancs que només la falta d'encert i les aturades de Roberto han evitat que el Madrid eixamplés el marcador. I si a tot això l'Alabès perdona quan arriba davant de Courtois, Joselu en el 60, difícilment se li escaparà el partit als de Zidane. Edgar Méndez ha disposat d'una nova oportunitat, però Courtois s'ha mostrat infalible sota els pals. Els darrers minuts el Madrid els ha dedicat a controlar la pilota i deixar passar els minuts, tot esperant el final del partit. El Madrid, més a prop del títol.