Benzema no ha fallat (EFE/ Juanjo Martín)

El Madrid evita el fiasco contra el Borussia (2-0) i passa a vuitens com a líder de grup

Dos gols de Benzema, tots dos de cap, donen als blancs la primera plaça del grup. Els alemanys, beneficiats per l'empat sense gols entre l'Inter i el Xakhtar, també seran en el sorteig de vuitens de la Champions.

Davant l'amenaça de caure, per primer cop, en la Lliga Europa, el Madrid s'ha rebel·lat. Va dir Casemiro que el partit contra el Borussia era com una final, i així s'ho han pres els seus companys. No han tingut gaires miraments amb l'equip alemany (2-0) i, aprofitant l'empat entre l'Inter i el Xakhtar en l'altre partit del grup (0-0), s'han assegurat l'accés als vuitens de final de la Champions com a líders.

El millor Modric dels últims temps ha assumit el lideratge del Madrid des del mig del camp. I, a dalt, un dia més, ha brillat Karim Benzema. Dos gols seus, pràcticament calcats, han desfet la igualada. Primer, en el minut 9, s'ha elevat entre els dos centrals del Borussia per caçar una centrada mil·limètrica de Lucas Vázquez i batre Sommer. En el segon, en el minut 32, ha canviat de soci. Rodrygo ha enviat una rosca perfecta per al cop de cap incontestable del francès.

Modric hauria pogut fer més gran la ferida abans del descans. S'ha trobat sol davant de l'àrea petita, però Sommer ha vist clares les intencions del corat i ha desviat el seu xut al pal.

De fet, el porter suís ha hagut de multiplicar-se per evitar la golejada. Kroos l'ha posat a prova amb un cacau dirigit a l'escaire, en el minut 63. Sommer l'ha enviat a córner. I també ha volat després d'un cop de cap del reaparegut Sergio Ramos, en el 73. Benzema ha recollit el rebot i ha rematat al travesser. La mateixa sort ha tingut després Lucas Vázquez. Ha topat amb el pal.

El 2 a 0 final ha estat un resultat curt per als mèrits del Madrid. Però la recompensa és grossa. Els blancs ja tenen el bitllet per als vuitens de final i, en el sorteig, seran caps de sèrie. A més, de retruc, el seu entrenador, Zinedine Zidane, ha pogut allargar una mica el seu crèdit a la banqueta.

Lautaro, abatut (Reuters)

L'Inter diu adeu a Europa

El Borussia encara pot agrair l'empat a Milà entre l'Inter i el Xakhtar. Els ucraïnesos s'han quedat a un sol gol de la primera posició del grup. I l'han tingut a prop en una acció de Tete a les acaballes del partit, malbaratada per Handanovic. S'hauran de conformar amb la Lliga Europa, mentre que l'Inter, que només ha sumat sis punts en sis partits, posa punt final a l'aventura europea.