El Madrid es proclama campió de Lliga amb una remuntada heroica al camp de l'Osasuna

El Reial Madrid s'ha proclamat campió de Lliga per 31a vegada en la seva història gràcies a la seva victòria d'avui al Reyno de Navarra (1-2). L'equip blanc s'havia quedat amb deu homes per l'expulsió de Cannavaro al minut 46 i, a més, l'Osasuna s'havia avançat al marcador amb un penal transformat per Patxi Puñal al 83. Però en els cinc minuts posteriors al gol, els de Schuster han girat la truita: primer amb un cop de cap de Robben i després amb un fort xut d'Higüaín. La font de la Cibeles ja està plena de seguidors merengues que celebren el títol. El Barça haurà de fer el passadís al Bernabéu.

El Madrid ha conquistat el títol de manera èpica: amb un ambient hostil, sota una intensa pluja, amb deu jugadors per l'expulsió de Cannavaro i remuntant un gol en contra encaixat al minut 83. L'Osasuna, contagiat per la seva gent, ha provat de fer un futbol directe, ràpid i vertical, però durant la primera part li ha faltat un pèl de contundència perquè les rematades de Portillo eren massa fluixes i les centrades d'Azpilicueta no representaven cap perill.

Conscient que no li convenia un partit tan físic com el que plantejava l'Osasuna, el Madrid ha esperat a la cova per sortir amb força al contracop. Això no vol dir que no hagi tingut les seves ocasions, perquè Cruchaga ha evitat el gol de Saviola al primer minut de joc i Ricardo ha desviat a córner una canonada de Diarra des de 30 metres.

Al límit

Amb tanta intensitat, els ànims s'escalfaven més i més. Abans del descans, Cruchaga i Heinze han protagonitzat una picabaralla que els ha costat la groga i la suspensió d'un partit perquè complien el cicle d'amonestacions. I a la represa, Cannavaro, que en teoria és un home experimentat i hauria de saber evitar aquestes situacions, li ha fet una entrada fora de lloc a Plasil, ha vist la segona groga i ha deixat el Madrid amb deu homes amb 45 minuts per endavant.

Immediatament després, Portillo ha fet un gol que Medina Cantalejo ha anul·lat per unes mans absurdes de Vela, que ha intervingut en la jugada de la pitjor manera per al seu equip. Això ha fet dubtar els de Ziganda i ha consolat el Madrid, que s'ha atrevit a crear perill mitjançant Sneijder: primer amb un xut enverinat al travesser i després amb un tir que ha salvat Ricardo.

Llavors ha començat a ploure. A ploure de valent. I l'Osasuna, que havia fet el major desgast, ho ha acusat. El Madrid semblava ser qui jugava amb un home més i s'acostava a l'àrea de Ricardo. Els locals ho fiaven tot a la velocitat d'un Vela molt apagat i Casillas gairebé no ha tingut feina... Fins que Heinze ha tocat la pilota amb la mà dins l'àrea. Penal clar. Minut 83. Patxi Puñal agafa la pilota, xuta i marcava un gol que semblava retardar la Lliga merengue uns dies més. Però els de Schuster s'han refet: cop de cap de Robben, xutàs d'Higüaín i la Lliga a la butxaca. El Barça no tindrà més remei que fer el passadís al que ha estat, sens dubte, el millor equip del campionat.