FUTBOL

El Llevant, primer finalista de la Supercopa d'Espanya després de guanyar l'EDF Logronyo (3-1)

El Llevant i l'EDF Logronyo han disputat la primera de les semifinals de la Supercopa d'Espanya a l'Estadi dels Jocs Mediterranis d'Almeria amb victòria de les granotes per 3 a 1. Dissabte seran a la final contra l'equip guanyador de la semifinal entre el Barça i l'Atlètic de Madrid.

Imma Casares FerreiroActualitzat

El Llevant de María Pry s'ha plantat a l'Estadi dels Jocs Mediterranis amb molt bones sensacions, després de les últimes quatre victòries consecutives a la Lliga. Les jugadores de l'EDF Logronyo han arribat força descansades després que aquest cap de setmana no han jugat partit de lliga i ho han fet amb l'objectiu d'arribar a la final per tal d'optar al primer títol de la seva història.

En la primera part els dos equips s'han repartit el domini i també els gols. Jade ha avançat l'EDF Logronyo al minut 27 amb un gol d'insistència. La davantera de l'EDF primer ha rematat amb la dreta, no se n'ha sortit i finalment ha carregat l'esquerra per marcar un golàs de vaselina. El Llevant ha empatat al 33 amb una gran jugada col·lectiva que ha començat Banini, ha seguit Eva Navarro i ha finalitzat la màxima golejadora de la Lliga Iberdrola, Esther González.

Al descans s'ha arribat amb empat a un i el partit s'ha obert clarament en la segona part. El Logronyo ha anat perdent l'ordre de la primera part i el Llevant ha buscat amb més intenció el segon. I ha arribat. Ha estat al minut 59. Eva Navarro ha controlat la pilota abans de xutar des de fora de l'àrea. El seu xut s'ha estavellat al travesser i finalment s'ha colat per l'escaire de la porteria defensada per Pamela. Les jugadores de María Pry han passat a dominar totalment el partit i al minut 72 Esther González ha fet una gran jugada individual que Andonova ha rematat per fer l'1 a 3 definitiu. Natasha Andonova només feia nou minuts que era al terreny de joc.

Dissabte, el Llevant serà a la final de la Supercopa d'Espanya i s'enfrontarà a l'equip guanyador de la semifinal que aquest dimecres enfrontarà el Barça amb l'Atlètic de Madrid. Tretze anys després de l'últim gran èxit -van guanyar la Lliga el 2008-, les granotes optaran al primer títol de la temporada.